FC Slovan Liberec | Statistiky: Výborná aktivita se Spartou, zářil Vliegen
Menu Další Zavřít Zavřít
05.08.2022

Statistiky: Výborná aktivita se Spartou, zářil Vliegen

Redakce
Liberec – Premiéra v nové sezoně a rovnou s fantastickým koncem. Slovan vyválčil na Letné tři body a týmovým výkonem dokráčel k první výhře ročníku. O čem vypovídá statistická bilance, kolik superzákroků zapsal Olivier Vliegen a kdo měl nejvyšší úspěšnost přihrávek? Projeďte si ještě před domácím duelem s Teplicemi statistiky z úvodního kola.

Na útoky vyhrála Sparta, Slovan rozbil xG

Zápasy na Spartě bývají vždy vyhecované a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Slovan vyhrál na Letné teprve popáté v historii, pojďme si tedy rozebrat, co říkají čísla. Domácí si vytvořili sedm šancí, naše mužstvo pět. Oba celky vystřelily na branku pětkrát, Pražané pálili průměrně z 15,7 metru a parta Luboše Kozla z necelých 22 metrů.

Ačkoliv Slovan zvítězil 2:1, podle statistiky xG (počtu očekávaných branek) byl nadmíru produktivní. Údaje jsou dány také skutečností, že například gólová akce z první minuty prakticky v této statistice není zahrnuta, protože rozhoduje vzdálenost, typ zakončení a další atributy. Sparta by každopádně tento index ovládla jednoznačně 2,63 – 0,47.

Naše mužstvo se dopustilo méně faulů 11-12, na ofsajdy „vyhrálo“ 2:0. Průměrně držel Slovan míč u kopaček 9 vteřin, Sparta pak 15. Celkové držení balonu bylo jednoznačně ve prospěch Letenských 62 ku 38. Útoků měla Sparta o 20 více (100 ku 80), oba týmy zakončovaly ale poměrově stejné procento ofenzivních tažení.

Červ s Frýdkem dominovali přihrávkám, skvěle chytal Vliegen

Asi každý to viděl na první pohled. Olivier Vliegen naše mužstvo v utkání výrazně podržel, podle statistik InStatu předvedl dva „superzákroky“, zastavil celkem čtyři z pěti střel a připsal si 80% úspěšnost zákroků. U jednoho zásahu si musel pomoct skákáním, další zvládl bez něj.

Ve velmi dobrém světle se ukázal Lukáš Červ, který zapsal 86% úspěšnost zákroků, Christian Frýdek delegoval svým spoluhráčům 77 % pasů přesně. Nejvíckrát převzal míč Rondič a to třiatřicetkrát, třikrát dostal míč do vápna, akce ale nezužitkoval.

V driblincích se dařilo zase Mohamedu Doumbiovi, jenž zvládl dotáhnout do zdárného konce 3 ze 4 akcí. Agilní záložník zároveň naběhal na hřišti nejvíce metrů – 9 856. Sprinterem zápasu z pohledu Slovanu byl Mick van Buren s 260 metry v nejvyšší rychlosti a to přesto, že se do utkání dostal až po střídání.

Přijďte naše mužstvo podpořit v prvním domácím utkání sezony. Už v sobotu od 16 hodin se postaví U Nisy proti Teplicím a bude chtít opět bodovat.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Je vidět, že většina z tipérů zůstala hlavami na dovolené, protože k vítězství v prvním kole stačilo pouhých 16 bodů a hned dvacet účastníků skončilo s nulou na kontě. To organizátoři tipovačky neviděli za předchozí dva ročníky Tipovačky.

V 1. kole zvítězil Pavel Schnirch s 16 body, druhé místo obsadili Josef Zázvorka, Josef Mrvaň, Petr Mečíř a Šimon Knopp (všichni 15 bodů), třetí byli Jirka Jirounek a Tomáš Rossman se 14 body. Stejné je zároveň po úvodním kole také celkové pořadí.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Pytloun
Mediální partneři
Rengl Beat radio