FC Slovan Liberec | Statistiky: Výrazný výkon Olatunjiho i šance na 2,5 gólu
Menu Další Zavřít Zavřít
01.02.2023

Statistiky: Výrazný výkon Olatunjiho i šance na 2,5 gólu

Redakce
Liberec – Mrazivý ligový úvod jara Slovanu vyšel napůl. S Pardubicemi po bitvě o každý centimetr pažitu remizoval 1:1, a odnáší si tak z utkání bod. Právě průběhu duelu jsme přizpůsobili také premiérové vydání tradiční rubriky Statistiky v roce 2023. Jak se ukázala nová posila Victor Olatunji, která nasbírala na hřišti vůbec nejvyšší Instat Index, a na co navázat v dalších kolech?

V rychlosti zářili Višinský a Prebsl, ve vytrvalosti Fukala

Začněme fitness daty. Slovan soupeře v duelu přeběhal, tradičně vyrovnaná statistika dopadla „výhrou“ našeho mužstva o kilometr: 120,41 ku 119,42. Úspěšnější byli domácí i co se celkového počtu metrů ve sprintu týče, rozdíl byl ještě výraznější, 1 638 metrů pro modrobílé a 1 398 metrů pro Pardubice. Co individuální data?

Nejvýraznějším běžcem party Luboše Kozla se stal Michal Fukala, který urazil celkem 11,9 kilometru. Velká aktivita zajistila 22letému bekovi zároveň největší kalorický výdej – 1 472 kcal. Zelený trikot pro spurtery by ale oblékli jiní.

Přímo ve sprintech vynikal Ahmad Ghali (celkem 323 metrů), vůbec nejrychlejším hráčem byl ovšem Filip Prebsl, který dokázal v jeden moment pelášit až 33 kilometrů za hodinu. Na jednotlivý počet běhů v nejvyšší rychlosti už by znovu neměl konkurenci Višinský, který dynamiku spustil celkem 85krát.

xG hovoří jasně, Slovan měl na 2,5 gólů

A teď už souhrnná zápasová data. Slovan vystřelil celkem šestnáctkrát a z toho pětkrát na bránu, Pardubice nasbíraly sedm střel (dvě mezi tyče). Hosté pálili z průměrné vzdálenosti 23,4 metru, naše mužstvo ohrožovalo gólmana z podstatně větší blízkosti – 19,1 metru. Statistika xG pak hovoří celkem jasně 2,47 očekávaných branek oproti 0,86 očekávaným trefám Východočechů.

Na šance modrobílí vyhráli těsně 5:4, faulovali daleko častěji Pardubičtí, a to v poměru 16 ku 9. Na ofsajdy bylo skóre vyrovnané 2:2. V rozích pak dominovalo naše mužstvo, které mělo k dispozici dvanáctkrát standardní situaci zahrávanou od rohového praporku, soupeř ji zahrával šestkrát. Teď přichází malé ale, hosté byli aktivnější v držení balonu (54 %) a průměrně drželi míč delší dobu ve své moci 14 ku 11 sekundám.

Nejvyšší průměrnou přesnost přihrávek měla nová posila Victor Olatunji, když pokazil jen jediný pas z třinácti (92 %). Stejný hráč celkem třikrát vystřelil, rozdal tři klíčové pasy a obdržel čtyři nabídky do vápna. I díky vstřelené brance zaznamenal jednoznačně nejvyšší Instat Index (241) z našeho týmu, statistika se přitom měří z průměru jednotlivých herních atributů a zohledňuje komplexní výkon. V soubojích se dařilo Prebslovi, vyhrál jich sedm z devíti. Do největšího počtu driblinků se pustil Višinský, uspěl ve čtyřech ze sedmi pokusů. Napadání ovládl Dominik Preisler (5/4) a Červ zase předvedl devět zachycení míče.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Kdo nejlépe vykročil do roku 2023 v Tipovačce? První kolo vyšlo nejlépe Milanu Pavlů, který získal 27 bodů. Za ním skončila dvojice: Václav Kocour a Michal Takács (oba 23 bodů), třetí byl David Hezlar s 21 body.

V čele se drží se slušným náskokem David Hejzlar, který nastřádal už 238 bodů. Na druhém místě je Tomáš Rossman s 218 body a třetí pak Jakub Černý s 215 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Kristýna
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec