FC Slovan Liberec | Statistiky derby: Brankářské super zákroky i víc naběhaných metrů
Menu Další Zavřít Zavřít
29.09.2021

Statistiky derby: Brankářské super zákroky i víc naběhaných metrů

Redakce
Liberec – Ne vždy rozhodují statistiky. Derby s Jabloncem ukázalo, že fotbal umí být nepredikovatelný. Domácí útočník Tomáš Čvančara například měl podle xG (očekávaných branek) zaznamenat gól, Milan Knobloch ale uhájil čisté konto. Kolik „super“ zákroků náš brankář předvedl a kdo se stal maratoncem?

Aktivita Jablonce i akce po levém křídle

V duelu s Jabloncem Slovan netahal za delší konec. Aktivita domácích se propsala i do statistik, které vyznívají ve prospěch domácích. Parta kouče Petra Rady byla úspěšnější z hlediska vyhraných soubojů (92–75) i dokončených přihrávek (414-311).

Jablonečtí se hnali na branku Milana Knoblocha celkem 117krát, sedmnáct akcí zakončili střelou na bránu (15 %). Slovan měl bezmála o polovinu útoků méně (61), ranou jich dopadlo pět. Výborný zápas odchytal optikou čísel Milan Knobloch, který zastavil celkem sedm střel a třikrát tasil „super zákrok“, jenž v průměru předvede v každém zápase jednou.

Statistiky vypadají o to výrazněji, že podle xG (tedy očekávaných branek) se měl střídající Tomáš Čvančara prosadit (1,03 xG). Pálil šestkrát, dvakrát trefil bránu, Knobloch ho ale v obou případech vychytal. Jablonec nejčastěji vedl své útoky z levého křídla, četnost zapojení krajů Slovanu byla naopak úplně vyrovnaná.

Tiéhi přihrával i běhal, jistý Fukala

O převaze domácích jasně svědčí také počet úspěšných přihrávek do pokutového území. Jablonec jich zaznamenal třicet, Slovan pouze tři. Soupeř ovšem naopak ani jednou nezakončil standardní situaci střelou, Slovan zase trochu kuriózně nezahrával ani jeden rohový kop.

Utkání se vydařilo Michalu Fukalovi, který předvedl jistý výkon ve většině parametrů. Během duelu prohrál jen čtyři souboje z 18 (78 %), zároveň se mu povedla všechna napadání, o která se pokusil (4/4). V neposlední řadě zapsal 10 zachycení, víc měl jen Dominik Plechatý, a to 12.

V přesnosti přihrávek dopadli nejúspěšněji Havelka (83%) a Tiéhi (82 %), první jmenovaný zároveň převzal nejvíc přihrávek – 24). Slovan naběhal o necelé tři tisíce metrů na hřišti víc, libereckým vytrvalcem se stal Tiéhi s 11 172 metry, ještě víc zapsal soupeřův David Houska. Ve sprintu dominovali Jakub Nečas a Jan Matoušek, oba se jako jediní z hráčů na hřišti dostali přes vzdálenost dvou stovek metrů.

Tipovací soutěž

Deváté kolo tipovací soutěže opanoval s poměrně velkým náskokem Jan Abrt, který nasbíral celkem 27 bodů. Za ním se s dvacítkou bodů umístila hned šestice hráčů: Tomáš Číž, Josef Zázvorka, Jitka Nemcová, Andrea Šléglová, Pavel Schnirch a trenéři Slovanu. Na třetím, též děleném místě skončili Michal Podskalský a Andru Volštát (19).

Velké bodové přírůstky u řady tipérů vyvolaly změnu na prvním místě. Libor Rechtorik (160 bodů) neustál nápor Tomáše Číže, který už celkem shromáždil o dva body více. Třetí je Josef Zázvorka se 156 body.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek Procentrum
Mediální partneři
eFotbal rtm plus