FC Slovan Liberec | Statistiky: nejvíc naběhal Gebre Selassie, sprinterem Mikula
Menu Další Zavřít Zavřít
06.10.2021

Statistiky: nejvíc naběhal Gebre Selassie, sprinterem Mikula

Redakce
Liberec – Konec bodové šňůry pod novým realizačním týmem. Slovan nestačil na Baník 0:2, Christ Tiéhi zapsal už čtvrtou červenou kartu, kterou viděli hráči našeho mužstva v sezoně. Co říkají o posledním kole před reprezentační pauzou čísla a byl soupeř opravdu lepší, jak by se mohlo podle výsledku zdát?

Solidní výkon, oslabení strávené v ofenzivě

Ačkoliv tomu pohled na skóre nenasvědčuje, Slovan byl hned v několika metrikách lepší. Parta kouče Luboše Kozla od 38. minuty hrála v deseti po přímé červené kartě Christa Tiéhiho za zákrok na Ndefeho, první branku Milan Knobloch inkasoval ještě před koncem první půle. O to víc se desítka statečných hnala za vyrovnáním.

Domácí družina vyhrála překvapivě souboj na držení míče 54 % – 46 % a zároveň také o dvě vteřiny déle strávila průměrně s míčem u kopaček (16 na 14 vteřin). Čas u balonu souvisí s vyhranými souboji, kterých měl Slovan o pět víc (58 ze 111 celkových), a úspěšností přihrávek. Na ní se oba celky shledaly na osmdesáti procentech. Jen pro zajímavost je dobré přihodit celkový počet jednotlivých držení míče, oba soupeři si ho vyměnili celkem ve 205 případech, Slovan byl o jednu aktivitu zdatnější (103-102).

Předchozí statistiky vyplývají z honby za vyrovnáním, ovšem našemu mužstvo se dařilo lépe také v hlubší analýze. Slovan častěji vstupoval na soupeřovu polovinu (63-53), do konečné třetiny hřiště (42-39) i do vápna (16-12). V obou poločasech zároveň zaznamenal víc střel, šest ku dvěma v první půli a sedm ku třem během druhé. Projevila se ale bolest v potenci na hranici šestnáctky a za ní...

Zakletý gól ze hry, nejhorší útok ligy trvá

Minule, při derby, se Ľubomír Tupta prosadil z trestného kopu. Ze hry se ale Slovanu branky v aktuální sezoně zatím příliš dávat nedaří a mezi ligovým srovnáním mu z hlediska ofenzivy, potažmo vstřelených branek, stále patří úplný chvost tabulky. Naše mužstvo zakončilo střelou proti Baníku 16 % útoků (13 z 79), nejčastěji pálil Jan Matoušek a to hned čtyřikrát, jen jednou ovšem trefil bránu. Stejný hráč zaznamenal největší počet úspěšných driblinků: 3/4 (75 %), ale také hned devět ztrát.

Slovan zároveň ztratil méně míčů než soupeř (70 – 78), o jeden víc jich získal (50 – 49). Naše mužstvo mělo rovněž větší úspěšnost presinku a to 50%, Baník se dostal pouze na 23 procent. Nejvytíženější trasou balonu se stalo území mezi stopery, obránci Dominik Plechatý a Matěj Chaluš si vyměnili míč hned ve 32 případech. Druhý jmenovaný byl zároveň opět nejčastěji faulovaným hráčem na hřišti a to celkem pětkrát, naopak nejčastěji se provinil nedovoleným zákrokem Ladislav Almási (6), jenž byl v závěru vyloučen. Dobře oživil hru Slovanu Martin Koscelník, jenž získal dva míče na soupeřově polovině. Jedinou klíčovou přihrávku Slovanu v zápase obstaral Tupta.

Libereckým maratoncem se stal Theodor Gebre Selassie, který uběhl 11 154 metrů. Ještě více pak na hřišti naběhal Daniel Tetour, jemuž chybělo jen několik desítek metrů k překonání hranice 12 kilometrů. Na uběhnutou vzdálenost ve sprintu tentokrát jednoznačně dominoval kapitán Jan Mikula s 281 metry.

Tipovací soutěž

Bude doplněno po spočtení hlasů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Pneu Hnídek
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec