FC Slovan Liberec | Statistiky: xG a fauly pro Teplice, Slovan často v ofsajdu
Menu Další Zavřít Zavřít
06.04.2022

Statistiky: xG a fauly pro Teplice, Slovan často v ofsajdu

Redakce
Liberec – Vyrovnané utkání s Teplicemi (0:1) našemu mužstvu výsledkově nevyšlo. O čem vypovídají čísla a bilance? Soupeř měl vyšší počet očekávaných branek (xG), vyšší procentuální úspěšnost přihrávek i menší průměrnou vzdálenost střelby k cíli. Další díl tradiční rubriky Statistiky je tu.

Souboje pro Slovan i 75 vypíchnutí míče

Slovan byl v domácím utkání mírně aktivnější. Vytvořil si čtyři šance, zatímco soupeř měl o jednu méně, zároveň také častěji pálil. V očích statistiky xG (počtu očekávaných branek), ale zaostal o 0,49 branky. Teplice měly vstřelit 1,20 gólu, modrobílí hoši pak 0,71.

To je zároveň úzce spojeno i s menší průměrnou vzdáleností střelby Sklářů. Soupeř se dostával k ranám z okolí 15 metrů, Slovan pálil z 20,9 metru. Jednoznačně pak vyznívají bilance faulů a ofsajdů. Na nedovolené zákroky „vyhrál“ jednoznačně soupeř v poměru 20:6, domácí hráči se zase hned sedmkrát ocitli v postavení mimo hru, zatímco Teplice se neprovinily ani jedním ofsajdem.

V soubojích dominovalo naše mužstvo, které vyhrálo 56 % (90 z 162) miniklání na pažitu. Vysokou úspěšnost si drželo také v jednotlivých driblincích (12 úspěšných ze 17 – 71 %) a napadání (16 úspěšných z 18 – 89 %). Domácím se povedlo 75krát vypíchnout soupeři míč, naopak soupeř zaznamenal větší procentuální úspěšnost přihrávek (77 % – 79 %). Teplice nejčastěji hrozily z pravého křídla (40 akcí).

Šestice úspěšných přihrávačů, nejvíckrát běhal Koscelník

A jak to vypadá s individuálními čísly? V soubojích se dařilo Janu Mikulovi a Theodoru Gebre Selassiemu, oba dohromady prohráli jen pět z 28 soubojů, které museli podstoupit. Z hlediska driblinků řádil na hřišti Rondič, kterému se povedlo pětkrát z šesti pokusů zkompletovat svůj záměr. Napadání zase ovládl Tiéhi (4/4), nejvíce zachycení míče měl TGS a to čtrnáct, Mikula zaznamenal o jedno méně.

Hned šest hráčů základní sestavy překonalo v procentuální úspěšnosti pasů hranici 80 % – Havelka (80 %), Knobloch (81 %), Mikula (84 %), TGS (86 %), Tiéhi (86 %), Rondič (88 %). Nejvíce přihrávek převzali Tiéhi a Tupta, oba dostali od spoluhráčů 36 míčů. A co fitness data? Nejpilnějším běžcem byl Tiéhi, který uběhl na hřišti 10 684 metrů. Žádný z domácích hráčů se ovšem tentokrát nedostal přes tradiční hranici 11 kilometrů.

V nejvyšší rychlosti překonal největší vzdálenost Abubakar Ghali – 288 metrů. Nejvíckrát přepl tělo do módu běhu zase Martin Koscelník – 137 jednotlivých běhů. Ten zároveň zaznamenal rovněž největší množství jednotlivých běhů ve vysoké rychlosti – 68.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu

Tipovací soutěž

Ve 27. kole tipovací soutěže se nikomu nepodařilo přesně trefit výsledek našeho klubu. I přesto ale Čert Bert podařilo získal krásných 29 bodů a bral vítězství v tomto kole. Druhý skončil, s rovněž pěkným počtem bodů Ríša Kasl (26), o pouhý bod za ním se umístil Luděk Slezák.

Po víkendu se výrazně zdramatizoval boj o přední příčky a celkové vedení. V poslední době se daří Bertovi Čertovi, který dosud vybojoval 425 bodů a drží se v těsném závěsu za prvním Tomášem Čížem se 429 body. Na třetí příčce je s 421 bodem Jaroslav Moc.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezónu 2021/2022 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Hennlich
Mediální partneři
Beat radio rtm plus