FC Slovan Liberec | Stoch po gólu Slavii: Neměl jsem v plánu slavit. Cítím, že se do toho dostávám
Menu Další Zavřít Zavřít
16.10.2021

Stoch po gólu Slavii: Neměl jsem v plánu slavit. Cítím, že se do toho dostávám

Redakce
Praha/Liberec – Dal první gól v dresu Slovanu, na výhru to ale nestačilo. Miroslav Stoch se vrátil do Edenu poprvé v roli soupeře po odchodu ze Slavie, při velkém návratu se prosadit ranou k bližší tyči. „Cítím se líp, repre pauza mi pomohla,“ komentoval krátce po utkání slovenský záložník (1:3).

Co na utkání se Slavií říkáš?
Prohráli jsme, bohužel. Slavia byla klidnější, ukázala svoji kvalitu. I když nehraje třeba zrovna ideální zápas, stejně ho zvládla. Cítil jsem, že bychom mohli mít šanci, soupeř byl oslabený tak jako asi už dlouho nebude… Ale Slavia je natolik dobrá a má tak velkou kvalitu, že když si vytvoří v zápase šance, některé z nich prostě promění.

Potěšilo tě přivítání domácích fanoušků?
Samozřejmě si toho velmi cením. Bylo příjemné přijet po dvou letech v roli soupeře. Užíval jsem si to, děkuji všem fanouškům, máme dobrý vztah. I tu branku jsem absolutně neměl v plánu slavit, tak se také stalo.

Právě tvůj gól utkání zdramatizoval.
Zdramatizoval… Škoda, že jsme si nevytvořili větší tlak a šance, což platí i pro mě. Krátce po gólu jsem měl další náznak, možná jsem si mohl přebrat míč líp. A další věc jsou standardní situace. Připravujeme se na ně, protože víme, že je v nich Slavia velmi silná, ale zápas rozhodne roh. Slavia si to pak uhrála v pohodě. Je to škoda, dalo se s ní hrát. Musíme každopádně dál pracovat a zlepšovat se. Teď už nás čekají papírově jednodušší zápasy, v nichž musíme uhrát nějaké body.

Věděl jsi hned, že budeš střílet k přední tyči?
Měl jsem v hlavě, že vystřelím z jedničky. Dva hráči ale šli proti mně, nejspíš by mi střelu zblokovali. Tak jsem naznačil ránu, míč jsem si stáhl, pak už jsem jen orientačně zkontroloval branku a napálil jsem to. Koli mi to naschvál pustil, jak ho znám (směje se). Ne, dělám si srandu.

Se Slavií jsme svedli poměrně vyrovnanou partii. Není výsledek 1:3 nakonec trochu krutý?
To je jejich kvalita. Velká mužstva – i když hrají špatný zápas – své šance promění. Proto to jsou koneckonců velká mužstva. V posledních domácích zápasech Slavia nechala Slovácko i Hradec vypracovat dost šancí, viděli jsme videa a dost situací… Ale odcházíme s nula body. Na krásu se nehraje, i když byl projev ok, pořád máme nula bodů.

Co tvoje fyzická připravenost?
Je to lepší. Cítím se líp. Repre pauza mi pomohla, dotrénoval jsem se. V sobotu jsem se upřímně cítil úplně jinak než proti Ostravě, i když to jsme zase dohrávali v deseti. Vnímám, že se do toho dostávám, musím pokračovat a musíme už začít uhrávat body. Přetavit kvalitu v týmu do bodů, které se pak budou zrcadlit v tabulce.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Auto Koutek
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick