FC Slovan Liberec | Také juniorka změří síly s Duklou, potvrdí dobrou formu?
Menu Další Zavřít Zavřít
16.09.2018

Také juniorka změří síly s Duklou, potvrdí dobrou formu?

Redakce
Liberec - Po týdenní odmlce čeká v pondělí juniorku další ligové kolo. Stejně jako A-tým zavítají mladíci na hřiště Dukly Praha, která bojuje o posun do elitní šestky. Podaří se Slovanu navázat na skvělou formu z týdnů před reprezentační pauzou?

Na bedně

Úvod sezony zatím Slovanu vychází skvěle. V prvních dvou kolech sice nebodoval, zato od té doby se rozjel a už v pěti utkání po sobě nenašel přemožitele. Po prohrách s Jabloncem a Teplicemi si poradil s Bohemians, Plzní, remizoval v Příbrami a následně zvítězil na hřišti Slavie a rozstřílel České Budějovice.

Se ziskem 13 bodů tak našim mladíkům v současnosti patří třetí příčka tabulky s čtyřbodovou ztrátou na první Mladou Boleslav, která zatím v novém ročníku ani jednou neprohrála. Za elitní šestkou, která si na konci základní části zajistí postup do nadstavby o titul, už se navíc začíná otevírat bodová mezera.

Na houpačce

Zato Duklu zatím v sezoně 2018/19 trápí výkonnostní výkyvy. Po porážce v prvním kole čtyřikrát v řadě bodovala, když si mimo jiné vyšlápla na Jablonec a na Bohemians. Poté se však její forma zadrhla a následovaly dvě porážky. Nejprve doma nestačila na Plzeň, poté prohrála i v Příbrami.

S osmi body se tak usadila na sedmé příčce tabulky. Za šestou Plzní zaostává o dva body, za Slovanem už pak dokonce o pět bodů. V případě vítězství by se však Pražané dotáhli na dostřel za elitní trio, mají tak rozhodně o motivaci postaráno.

Pozitivní bilance

Proti Dukle se však zatím Slovanu v Juniorské lize daří. Z dvanácti vzájemných soubojů jich sedm vyhrál, dvakrát skončilo měření sil remízou a třikrát se radovala Dukla. Dosud poslední vzájemný souboj ovládla na jaře naše juniorka poměrem 5:1.

Podaří se Slovanu na tento výsledek navázat? Utkání se odehraje v pondělí od 14 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Dukla Praha
12 ZÁPASY 12
7 VÝHRY 3
2 REMÍZY 2
32 VSTŘELENÉ GÓLY 21

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – FK Dukla Praha 5:1 (2:0)

Branky:  520. Da Silva, 29. Gembický, 70. Micovčák, 73. Ševčík, 81. Vrabec – 90. Greš.

Rozhodčí: Klíma – Poživil, Vitner.

ŽK: 37. Petryk, 57. Duranovič, 62. Křeš, 81. Šimek.

Slovan: Nguyen – Vrabec, Baláž, Heppner, Micovčák (73. Doležal), Da Silva, Dvořák, Ševčík, Kristian, Gembický, Prokš.

Dukla: Czehowsky – Greš, Vyleta (65. Kolman) , Duranovič, Zubashivskyi, Preisler, Král (75. Lohoyda), Šimek, Pytryk, Kaník, Neca (46. Vácha).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Inago
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec