FC Slovan Liberec | Talentovaný Milan Lexa o prvním ligovém startu: Je to velká motivace
Menu Další Zavřít Zavřít
15.05.2023

Talentovaný Milan Lexa o prvním ligovém startu: Je to velká motivace

Šimon Knopp
Liberec - Slovan zvládl sobotní vyřazovací duel proti Českým Budějovicím ve velkém stylu, když soupeře přehrál 4:0. Závěr zápasu oslavoval přímo na hřišti i teprve osmnáctiletý Milan Lexa, který naskočil na posledních pár minutek na hřiště a připsal si svůj první ligový start za Slovan Liberec. „Bylo to moc hezké, jsem rád, že mi trenér dal aspoň minutku,“ usmíval se Lexa.

Milan Lexa je mladý záložník narozený 21. srpna roku 2004. Do Slovanu přišel z Baníku Sokolov, odkud si ho vytáhl trenér Jakub Harant do kategorie U17. Poprvé se fanouškům Slovanu mohl zapsat do povědomí už v zimní přípravě. Tehdy totiž naskočil do několika přípravných duelů, a to i v rámci Tipsport Malta Cupu.

S A-týmem začal poprvé trénovat po skončení podzimní části ligy a svůj um předvádí i v zápasech B-týmu. Za něj v této sezoně naskočil do 16 zápasů a čtyřikrát se i gólově prosadil. Trenéry Slovanu svými výkony zaujal a už se objevil několikrát i na lavičce hlavního mužstva, namátkou proti Slavii či Zlínu. Ovšem na svůj první ligový start si musel počkat...

Radovat se z něho mohl až v semifinálovém utkání nadstavby proti Českým Budějovicím. Za stavu 4:0 vystřídal v 90. minutě na hřišti Matěje Valentu. „Bylo to moc hezké, jsem rád, že mi trenér dal aspoň minutku. Jakmile jsem vstoupil na hřiště, tak veškerý stres, který jsem před i během zápasu měl, ze mě spadl. Bylo to perfektní," pochvaloval si Lexa.

„Asi dvakrát jsem se míče dotkl. Naštěstí jsem nic nepokazil, takže v pohodě," hodnotil svůj krátký pobyt na hřišti osmnáctiletý univerzální záložník. Zároveň připustil, že ho ostatní zkušenější hráči podporovali. „Všichni byli v uvozovkách nadšení, že tam jdu a přáli mi to. Po zápase mi samozřejmě všichni gratulovali."

Přestože neměl Lexa v sobotu příliš prostoru ukázat své fotbalové dovednosti, netajil se tím, že je pro něj start v lize velkou motivací do další práce. „Vím, že se tam teď mohu probojovat, motivace to je určitě," dodal Milan Lexa. Další příležitost se ukázat bude mít již nadcházející neděli v duelu s Hradcem Králové, kde bude Slovan bojovat o dobrou výchozí pozici před finálovou odvetou hranou následující týden na stadionu U Nisy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Aura Medical
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec