FC Slovan Liberec | Těžká výzva! Před juniorkou stojí lídr - pražská Sparta
Menu Další Zavřít Zavřít
23.02.2019

Těžká výzva! Před juniorkou stojí lídr - pražská Sparta

Redakce
Liberec – Naše juniorské mužstvo čeká v úvodu jarní části soutěže náročný los. Po duelu s tabulkovým sousedem z Dukly se Slovan střetne s dalším pražským klubem. Modrobílé čeká lídr tabulky pražská Sparta, půjde tak bezesporu o velmi těžkou prověrku. Utkání začíná od pondělních 13 hodin.

Dukla, pět gólů a co dál?

Naše mužstvo úvodní duel s pražskou Duklou zvládlo bravurně. I když prohrávalo 0:1, nepříznivé skóre dokázalo otočit, když se hned pětkrát prosadilo. Dvě branky zaznamenal útočník Petar Musa, čímž výrazně přispěl k vysoké výhře.

Nicméně před trenérským duem Petrů Papouška a Myslivce stojí nyní ještě těžší prověrka. Juniorku totiž čeká výjezd do Prahy, kde na Strahově změří síly s dominantní Spartou. Z osmnácti duelů Letenští prohráli pouze jeden, dohromady ztratili body celkem pětkrát. V prvním jarním kole si poradili s Příbramí poměrem 2:1.

Sparta? Sedmibodový náskok na čele i nejméně inkasovaných branek

Jedním z hlavních artiklů četných vítězství Pražanů je výborná defenziva. Sparťané inkasovali v průměru pouze jednu branku na zápas, navíc nastříleli třetí nejvyšší počet branek. První je v této statistice právě naše mužstvo, jehož 52 gólů nedokázal žádný z oponentů překonat.

Poslední vzájemný duel ovládla Sparta, která vyhrála jednoznačně 4:1. Jedinou branku našeho mužstva zaznamenal útočník Dominik Gembický. Nadcházející duel 19. kola Juniorské ligy se odehraje v pondělí od 13:00.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

AC Sparta Praha FC Slovan Liberec
14 ZÁPASY 14
8 VÝHRY 4
2 REMÍZY 2
27 VSTŘELENÉ GÓLY 17

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 1:4 (0:2)

Branky: 79. Gembický – 16. Novotný, 45. Penc, 52. Ristić, 77. Vătăjelu.

Rozhodčí: Klíma – Vít, Poživil.

ŽK: 48. Palečko

Slovan: Hnízdil – Köstl, Prokš (C), Ulbrich, Kratochvíl (60. Michal), Lehoczki, Nešický, Petr, Drahoš, Kazda, Gembický.

Sparta: Kotek – Maksić, Penc, Burda (C), Vătăjelu (85. Dudl), Palečko (80. Flak), Wiesner (85. Tasić), Cabadaj, Zuberu (61. Hájek), Ristić, Novotný (80. Traore).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Centrum Babylon
Mediální partneři
Rádio Impuls Český rozhlas Liberec