FC Slovan Liberec | Tomáš Malinský: Byla to dělovka, která tam musela spadnout
Menu Další Zavřít Zavřít
15.04.2019

Tomáš Malinský: Byla to dělovka, která tam musela spadnout

Tomáš Honzejk
MLADÁ BOLESLAV/LIBEREC - Stal se mužem utkání. Na první branku nahrál a druhý gól, který se ukázal jako vítězný, sám vstřelil. Slovan se vítězstvím dostal do skupiny o titul a rychlonohý záložník po utkání rázně odmítl, že by se spoluhráči chtěl skončit v prostřední skupině. "Vůbec nekalkulujeme! Chceme být co nejvýš," odpověděl na štiplavý dotaz Malinský.

Zvítězili jste 2:1. Jaké to bylo utkání?

Strašně unavující. Šli jsme do vedení 1:0 a dlouho se trápili. Boleslav měla následně mírnou převahu. Nám se ale povedlo zvýšit vedení na 2:0 a mysleli jsme si, že konec bude klidnější. V závěru jsme si ale ještě nechali dát hloupý gól. Máme ale tři body, což je super. Boleslav prohrála na jaře poprvé, takže super pocit pro nás.

Jak jsi viděl svůj gól? Z tribuny to nejprve vypadalo, že brankář Šeda míč chytil.

Nabíhali jsme do vápna s Péšou a ten mi míč na poslední chvíli pustil. Balón byl ve vzduchu a já se ho snažil jen trefit. Asi to byla taková dělovka, že to tam muselo spadnout. (úsměv) Za gól jsem strašně rád.

Na první branku si přihrál Romanovi Potočnému. Je to nacvičená akce?

Budeme říkat, že byla secvičená. (smích) Na konci každého tréninku si centrujeme na sebe a hrajeme to v rámci soutěže mezi sebou. Potok tam vyplaval a pěkně to uklidil.

V té soutěži tedy cvičíš s Romanem Potočným?

Ne ne. Ve dvojici chodím s Honzou Pázlerem, ale oni jsou víceméně stejní zabijáci, takže je skoro jedno, na koho pošlu centr.

Dostali jste se na šesté místo, což je poslední místo zaručující skupinu o titul. Jak je to důležité?

Ve hře je ještě šest bodů před nadstavbou, takže když nezvládneme domácí utkání se Slováckem, je nám tato výhra prakticky k ničemu. Máme před sebou domácí zápas, na který se soustředíme a budeme ho chtít zvládnout.

Je pro vás podstatné hrát ve skupině o titul?

Každý zápas chceme vyhrát a být v tabulce co nejvýše. Takže určitě ano.

Nekalkulujete v kabině, že by bylo lepší skončil v té prostřední skupině?

Vůbec nekalkulujeme!

Věřili jste si na Boleslav, se kterou máte pozitivní bilanci?

Já shodou okolností četl na boleslavských stránkách, že s nimi máme příznivou bilanci, takže jsem to věděl. Nijak zvlášť jsme se na to ale nezaměřovali. Chtěli jsme zvládnout zápas. To se nám povedlo a vezeme do Liberce důležité tři body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek FotbalPark Liberec
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls