FC Slovan Liberec | Toto utkání si můžeme odškrtnout a soustředit se na ty zbývající, oddechl si po výhře Sadílek
Menu Další Zavřít Zavřít
24.04.2021

Toto utkání si můžeme odškrtnout a soustředit se na ty zbývající, oddechl si po výhře Sadílek

Šimon Knopp
Liberec/Mladá Boleslav - Slovan zvládl další těžký zápas a proti Boleslavi zvítězil 1:0. Jedinou trefu zápasu vstřelil Michal Sadílek, pro kterého to byla již pátá branka v této sezóně. „Za kanonýra se nepovažuji, hlavně jsem rád, že gól pomohl týmu a vyhráli jsme tady,“ usmíval se liberecký středopolař.

Branku jsi vstřelil i v minulém kole, stává se z tebe kanonýr?

Tenhle dotaz jsem už slyšel, když jsem dal gól Pardubicím a hned poté Příbrami. Za kanonýra se nepovažuji, hlavně jsem rád, že gól pomohl týmu a vyhráli jsme tady.

Trefil jsi míč při té gólové situaci tak, jak jsi chtěl? Zajímavě doskákal k tyči...

Tak ideálně jsem to netrefil, snažil jsem se, aby šel hlavně do brány. To, že to tam doskákalo takovýmto způsobem je trochu úsměvné, ale pro nás zlatý gól.

Na jaře jsi vstřelil pátou branku, jak jsi spokojen s osobní produktivitou?

Jak jsem říkal po zápase s Pardubicemi, jsem vystřílený zase na dva roky dopředu. Každý gól, který může pomoci týmu je pro mě takovým bonusem. Spíše se koukám na výsledky, protože teď jsme měli šňůru, kdy se nám nedařilo vyhrát. Minulé kolo jsme se chtěli chytnout vítězné vlny, dnes jsme vyhráli další zápas a příští týden nás čeká Sparta. Velmi důležité utkání a i v něm budeme chtít získat nějaké body.

Trnul jsi při střele Lukáše Budínského, kterou vytěsnil gólman Knobloch zhruba pět minut před koncem na tyč?

Trnul, byl jsem u té situace, když Budínský šel do vápna. Měl jsem ho na starosti, ale nějak se to poodráželo k němu. Stál jsem u něho blbě, on si to dobře zpracoval a pohotově vystřelil. Musím smeknout před Milanem, protože nás zase podržel důležitým zákrokem. Tři body jsou i díky němu.

Dnešní výhra nás drží v boji o poháry, jak je to pro náš tým důležité?

Pro nás je už každé utkání až do konce sezóny důležité. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme zvládnout vítězně. Toto utkání si můžeme odškrtnout a soustředit se na ty zbývající.

Slovanu se na Boleslav dlouhodobě daří, dodávala vám tato bilance sílu? Bavili jste se o tom v kabině

Vůbec jsme se o tom nebavili. Myslím si, že kluků, kterých proti Boleslavi vyhrálo již také není moc. Soustředili jsme se na vlastní výkon a budu se opakovat, zlaté tři body.

Kdy jste se dozvěděli, že budou chybět zraněný Rabušic, Chaluš a Jugas?

Už po cestě z Opavy, která nebyla úplně ideální, protože v autobuse jsme kvůli nehodě na silnici strávili šest hodin. Každý z nás cestu cítil, já osobně jsem měl ztuhlá lýtka, až dnes jsem se cítil v pohodě. Do té předzápasové rozcvičky jsme nevěděli, kdo bude a kdo ne. Ale každý z nás je připravený zasáhnout a potvrdilo se, že kluci jsou koncentrovaní a pro Slovan chtějí udělat maximum.

V utkání byli domácí aktivnější. Souhlasíš s názorem, že vyhrál spíše šťastnější tým?

Tak šťastnější... Měli jsme brejkové situace, které jsme mohli vyřešit lépe. Boleslav nakopávala balóny na vysoké útočníky, měli hodně standardek. Ale musím říci, že je naše obrana uskákala a až na pár propadnutých balónů je pohlídala.

Jak se vám dohrávalo utkání, když měla Mladá Boleslav tlak? A jak složité je hrát, když se jenom brání?

První poločas jsme vyhráli 1:0. Ve druhém jsme chtěli přidat nějakou branku, ale neměli jsme kam spěchat a chtěli jsme počkat na naše šance. Bohužel jsme tyto situace neřešili ideálně. Bylo to na morál, kluci odpadli kvůli zranění. Věděli jsme, že se musíme vydat na maximum a každý to udělal. Máme čisté svědomí a jsme za to rádi.

Dnes jste hráli druhý zápas po sobě, ve kterém jste nastoupili proti celku z dolních pater tabulky. Jsou tyto utkání pro vás těžší, protože do utkání nastupujete jako favorit a je na vás vyvíjen větší tlak?

Já to tak neberu, ale každý zápas v české lize je náročný, je to hodně o běhání. Minulý týden byla Opava více konstruktivnější, snažila se hrát fotbal, což nám možná vyhovovalo lépe. Dneska soupeř jen nakopával dlouhé balóny, bylo to o odražených míčích a ty jsme si pohlídali.

Udrželi jste druhé čisté konto po sobě, ukazuje se, že směrem do obrany je to v této sezóně dobré?

Určitě. Vystupujeme ze zodpovědné obrany, každý musí odvést na maximum defenzivní činnost. Vepředu máme rozdílové hráče, kteří když mají svůj den, tak jsou nezastavitelní. Dnes bylo i poznat, že nám vepředu chyběl Péša (pozn. red. Jakub Pešek), samozřejmě i Imad (pozn. red. Imad Rondić) s Rambem (pozn. red. Michael Rabušic). Ale všichni hráči, co nastoupili se vydali na maximum. Třeba Honza Matoušek dlouho nehrál od začátku a makal pro tým. Takže super.

Už jsi je dnes zmínil, jak moc chyběli útočníci Rabušic a Rondić?

Samozřejmě, že je to jiné. Nahoře jsme byli dva prcci, já s Matym (pozn. red. Honza Matoušek). Snažili jsme se to obráncům znepříjemnit, i soubojově. Pokud tam jsou Rondić nebo Rambo, můžeme si pomoci dlouhým balónem. Jsou schopni vyhrát míč díky tomu jsou nebezpečnější i naše křídla.

Do konce sezóny je sice ještě daleko, ale přemýšlíš, kam povedou tvoje další kroky? Rýsuje se něco?

Zatím to nechávám. Soustředím se jenom na Liberec. Chci zde odevzdat maximum a poté se uvidí..


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Dům kultury
Mediální partneři
eFotbal rtm plus