FC Slovan Liberec | Trenér Miroslav Holeňák míří do Varnsdorfu a loučí se s fanoušky
Menu Další Zavřít Zavřít
27.05.2022

Trenér Miroslav Holeňák míří do Varnsdorfu a loučí se s fanoušky

Tomáš Čarnogurský
Liberec (aktualizováno) - Šestačtyřicetiletý Miroslav Holeňák, který v posledních pěti sezonách působil jako asistent u ligového A-týmu Slovanu, teď míří za trenérským angažmá v druholigovém Varnsdorfu, kde mu bude asistentem další slovaňácká ikona Petr Papoušek. Co vzkazuje fanouškům Slovanu?

Miroslav Holeňák pochází ze Zlína, kde jako člen mládežnických reprezentačních výběrů také sbíral první ligové zkušenosti. Přes Drnovice se pak na podzim 2000 dostal do Slovanu, kde se stal důležitou součástí týmu, který zažil báječnou pohárovou jízdu až do čtvrtfinále Poháru UEFA a pro Liberec získal první mistrovský titul. Svými kvalitními výkony se vypracoval i do českého národního týmu, kde v průběhu roku 2002 zasáhl do tří zápasů. Do léta 2004, kdy přestoupil do pražské Slavie, nasbíral v modrobílém dresu 94 ligových startů.

V roce 2007, po angažmá v rakouském Mattersburgu, se pak pod Ještěd vrátil a jako hráč zde působil další čtyři sezony, v nichž odehrál dalších 90 zápasů a s celkovým počtem 184 startů je na čtvrtém místě v prvoligové historii našeho klubu.

Po konci hráčské kariéry se jako trenér zapojil do nově vzniklé Akademie mládeže, později trénoval i juniorku. Od jara 2018 působil jako asistent několika trenérů u ligového A-týmu. V srpnu 2021 dokonce v jednom utkání vedl tým jako hlavní trenér, shodou okolností proti rodnému Zlínu.

Za celý klub, do jehož historie se výrazně zapsal nejen jako hráč, Mírovi děkujeme a přejeme mu hodně štěstí v novém trenérském angažmá!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Břízky - Euroseal
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls