FC Slovan Liberec | Trenér Pavel Hoftych ve Slovanu končí
Menu Další Zavřít Zavřít
26.08.2021

Trenér Pavel Hoftych ve Slovanu končí

Klub
Liberec – Ve čtvrtek dopoledne skončil Pavel Hoftych v roli trenéra A-týmu Slovanu Liberec, a to po vzájemné dohodě s vedením klubu. U týmu skončil i asistent Pavel Medynský. Oběma trenérům děkujeme za odvedenou práci.

Realizační tým vedený Pavlem Hoftychem působil v Liberci od června 2019. V první sezoně dovedl mužstvo k pátému místu a do finále MOL Cupu. Následně se jeho svěřenci zvládli přes předkola probojovat do základní skupiny Evropské ligy, kde získali sedm bodů. V jarní části minulé sezony už se ale týmu příliš nedařilo a nakonec skončil na šestém místě. Do aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY vstoupil ziskem pouhého jednoho bodu v úvodních pěti kolech a ve středu vypadl i v MOL Cupu.

Čtvrteční trénink vedl dosavadní asistent Miroslav Holeňák s trenérem brankářů Markem Čechem. Nové složení realizačního týmu se bude řešit v příštích dnech.

Vyjádření Pavla Hoftycha:

"S vedením klubu jsme se dnes dohodli na ukončení spolupráce. Samozřejmě mě mrzí, že mé působení ve Slovanu má takový konec, protože v Liberci se dobře pracuje, je tady dobré klima jak pro fotbal, tak pro život a potkal jsem tu spoustu skvělých lidí. Nevydařil se nám už závěr jara, já za to přebírám odpovědnost. Mužstvo po neúspěšném vstupu do sezony a porážce proti Zbuzanům asi potřebuje nový impuls, aby se hráči restartovali. Každopádně si vážím, že jsem mohl být součástí liberecké rodiny a určitě se tu nadále budu objevovat a Slovanu přeju jen to nejlepší, aby se rychle nastartoval. Fanouškům, kterým jsme v poslední době moc radosti nedělali, děkuju za podporu. Věřím, že dál budou stát při týmu."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto NET-SYSTEM
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl