FC Slovan Liberec | Trenérského kormidla ve Slovanu se ujímá Pavel Hoftych
Menu Další Zavřít Zavřít
13.06.2019

Trenérského kormidla ve Slovanu se ujímá Pavel Hoftych

Tomáš Čarnogurský
Slovan má nového trenéra. Po konci minulé sezóny na lavičce Slovanu skončil slovenský kouč Zsolt Hornyák, jeho nástupcem se stává dvaapadesátiletý Pavel Hoftych, který se ve čtvrtek v Liberci dohodl s vedením klubu na podmínkách a podepsal smlouvu.

Pavel Hoftych se narodil 9. května 1967 v Ústí nad Labem. Jako hráč působil i v Chebu, Slušovicích a Zlínu, kde začínal i trenérskou kariéru jako asistent Vlastislava Marečka. V roce 2006 se tam pak stal hlavním koučem. Později trénoval i Bohemians, Trnavu a České Budějovice. Následně přešel k českým mládežnickým reprezentacím.

Od léta 2016 působil jako generální manažer v Trnavě, s níž v loňském roce slavil slovenský titul a ve spolupráci s trenérem Radoslavem Látalem se postarali o postup do skupinové fáze Evropské ligy. Nyní se vrací k trenérské práci a stává se novým lodivodem Slovanu Liberec.

„Jsem rád za nabídku a možnost být součástí Slovanu, protože Liberec beru za velmi zajímavou značku v českém fotbalu. Mám tady hodně známých, z bývalých spoluhráčů například Míru Holeňáka, v Chebu jsem hrál se Zdeňkem Koukalem. V kontaktu jsem byl například s Márou Čechem nebo Petrem Papouškem, trenérskou licenci jsem studoval s Petrem Myslivcem nebo Jiřím Kaiserem. Je to dobrý základ pro to, abych se v novém prostředí rychle zadaptoval a poznal ho. Času je málo, už v pondělí začínáme a musíme ještě nějaké věci dodělat. Jsem rád za možnost vrátit se do trenérského řemesla,“ řekl nový trenér Slovanu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Dům kultury
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus