FC Slovan Liberec | Třetí bitva v Evropské lize, oslabený Slovan vyráží na půdu stoprocentního Hoffenheimu
Menu Další Zavřít Zavřít
03.11.2020

Třetí bitva v Evropské lize, oslabený Slovan vyráží na půdu stoprocentního Hoffenheimu

Redakce
Liberec – Třetí zápas základní skupiny L se blíží, naše mužstvo vyrazí po debaklu na půdě Crvene zvezdy do Hoffenheimu, bohužel se značně oslabeným kádrem. Duel začíná ve čtvrtek od 21 hodin. Vysílat ho bude Nova Sport 1.

TSG 1899 Hoffenheim - Bundesligový favorit bez ztráty bodu

Dva zápasy, šest bodů a skóre 6:1. Největší favorit skupiny porazil na úvod Crvenou zvezdu na domácí půdě 2:0, pak v Gentu vyhrál vysoko 4:1. Slovan se s Hoffenheimem utká venku (ve čtvrtek) a následně ho přivítá U Nisy (26. listopadu).

V Bundeslize patří nadcházejícímu soupeři z pětatřiceti tisícového městečka Sinsheim dvanáctá příčka. „Die Kraichgauer“ uchvátil výhrou 4:1 na Bayernem, od té doby však lehce strádá. Naposledy prohrál s Unionem Berlín 1:3.

Půjde o vůbec první měření sil obou celků v historii. S německým soupeřem se Slovan setkal v základní skupině Evropské ligy 2013/14. Proti Freiburgu tehdy uhrál remízu 2:2 a v odvetě mu podlehl 1:2. Naše mužstvo tehdy i tak vybojovalo postup do jarní fáze soutěže, kde vypadlo s nizozemským Alkmaarem. Ve čtvrtečním duelům bude domácím nejspíš chybět zraněný český reprezentant Pavel Kadeřábek.

FC Slovan Liberec – Obrana, trénink a hlavy vzhůru

Slovan v Bělehradě prohrál vysoko 1:5 a po dvou duelech má tak na kontě stále tři body z úvodního vystoupení s Gentem (1:0). Crvená zvezda těžila hlavně z rychlosti křídelních hráčů, dobré kombinace i produktivity. Naše mužstvo se vrátilo k poctivému tréninku, na hřišti hlavního favorita bude chtít bodovat.

„Bylo vidět, že musíme potrénovat obrannou fázi a sehranost. Určitě nejedeme do Německa s tím, že nemáme šanci. Budeme chtít bodovat," komentoval Filip Nguyen. Mít svěšené hlavy není na místě, do konce základní skupiny zbývají ještě čtyři zápasy.

Souboj se odehraje ve čtvrtek od 21:00 na stadionu Prezero-Arena v Sinsheimu. Vysílat ho bude kanál Nova Sport 1, držte našim klukům palce!

Trenér Hoftych o výsledku testů:

„Přestože se testujeme pravidelně, včerejší testy UEFA na Covid nám prokázaly vícero pozitivních hráčů včetně několika členů realizačního týmu, přestože se jedná především o bezpříznakové případy. Do Hoffenheimu tudíž pocestujeme ve značně oslabené sestavě a jedeme tam s tím, že sestavu budeme skládat až na místě. Situace je prostě taková a my to bereme tak, jak to je. S nadhledem.

Znovu opakuji, že v zápase s FCSB jsme to byli my, kdo měl proti sobě tým s problémy. Teď máme proti sobě špičkový německý tým a problémy máme my. Je to netypická situace a uvidíme, jak to dopadne. Teď počítáme padlé a skládáme hráče, kteří k nám přibyli z B týmu. Jelikož je ze strany UEFA samozřejmě zájem, aby se zápas odehrál, tak se intenzivně řeší parametry počtu hráčů pro tento zápas a zítra bychom podle všeho měli odletět. Uvidíme s kým a uvidíme, jak dáme sestavu dohromady.

Přestože jsme se snažili dodržovat nastavená pravidla, tak nás pravděpodobně dohnal společně strávený čas, kdy jsme byli při cestování k zápasům Evropské ligy všichni pohromadě. Na druhou stranu znovu říkám, že prakticky všichni hráči jsou bezpříznakoví. Taková je doba."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Profipoint
Mediální partneři
Rádio Impuls rtm plus