FC Slovan Liberec | Třetí prověrka, Slovan se postaví proti lídrovi druhé ligy z Pardubic
Menu Další Zavřít Zavřít
24.01.2020

Třetí prověrka, Slovan se postaví proti lídrovi druhé ligy z Pardubic

Redakce
Liberec – Dva zápasy, dvě výhry. Slovan na úvod přípravy porazil Táborsko i Chrudim, dohromady nastřílel hned 12 branek. V sobotu ale naše mužstvo čeká lídr Fortuna:Národní ligy – Pardubice. Východočeši pokukují po postupu do nejvyšší soutěže, v přípravě už navíc svedli i souboj s naším B-týmem.

Slovan začal zápasovou část přípravy střetnutím s třetiligovým Táborskem a i díky hattricku Petara Musy zvítězil v Turnově vysoko 7:2. Ve druhém duelu naše mužstvo poměřilo síly s druholigovou Chrudimí a zvítězilo 5:2. V obou zápasech se trefila nová posila Imad Rondič a také Jakub Pešek.

Proti Pardubicím nastoupil i B-tým, pro který šlo o první duel v roce 2020 a zároveň první duel po více než dvouměsíční pauze. Svěřenci trenérů Petra Papouška a Petra Myslivce podlehli Východočechům po jediné brance Ewertona Da Silvy ze sedmé minuty. Více si o utkání můžete přečíst zde.

FK Pardubice

Ambiciózní celek z východních Čech patří v aktuálním ročníku k hlavním adeptům na boj o postup do nejvyšší soutěže. Po 16 kolech druhé ligy má tříbodový náskok na druhou Jihlavu a čtyř bodový náskok na třetí Zbrojovku a čtvrtou Duklu. Pátý je pak sousední Hradec Králové.

Pardubice čeká v přípravě třetí duel. Nejprve si poradily jednoznačným rozdílem 4:0 se Živanicemi a následně v již zmiňovaném střetnutí přehrály rezervu Slovanu 1:0.

Slovan se v přípravě s Východočechy utkal naposledy v rámci zimní Tipsport ligy 18. ledna 2014, soupeři tehdy podlehl 0:2. Soutěžní zápas jsme v Pardubicích hráli na podzim 2004, kdy jsme tam v 3. kole tehdejšího Poháru ČMFS zvítězili 3:0.

Nadcházející souboj se opět odehraje na umělé trávě v Turnově s výkopem v 11 hodin a půjde o poslední zápas našeho mužstva na české půdě až do prvního jarního ligového kola se Spartou. Tým se následně přesune na herní soustředění do Turecka, kde ho čekají tři souboje se zahraničními soupeři.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Liberec
Mediální partneři
Hattrick Beat radio