FC Slovan Liberec | Tupta: Výhry? Myslím, že velkou zásluhu na tom má kolektiv, který tady je
Menu Další Zavřít Zavřít
04.12.2021

Tupta: Výhry? Myslím, že velkou zásluhu na tom má kolektiv, který tady je

Šimon Knopp
Liberec - Slovan se v 17. kole FORTUNA:LIGY představil na domácí půdě proti Hradci Králové. Již v prvním poločase šli liberečtí fotbalisté do vedení díky brance Tupty a asistenci Frýdka. Vedení 1:0 vydrželo až do konce zápasu a Slovan se mohl radovat z plného zisku tří bodů. „Podařilo se vstřelit důležitý gól a pomoci klukům tento zápas vyhrát,“ radoval se z individuálního výkonu i výsledku zápasu Ĺubomír Tupta.

Jak bys shrnul a zhodnotil dnešní utkání?
Věděli jsme, že tento zápas bude velmi náročný. Hradec, i přesto, že je v této sezóně nováčkem, byl v tabulce vysoko, před námi. Chtěli jsme ho ale zvládnout, i proto, že jsme hráli doma. Jsem rád, že jsme to dokázali.

Nevzpomněl sis při sólovém úniku na obdobnou situaci proti Spartě, kterou se ti nepovedlo proměnit?
Už se mě na to ptali i v šatně. Ale dnes jsem měl od první chvíle jasnou představu o tom, co udělám. Povedlo se mi to a byl z toho gól. Doufám tedy, že jsem si dnes tu akci proti Spartě vynahradil. Podařilo se vstřelit důležitý gól a pomoci klukům tento zápas vyhrát.

Jsi expert na důležité góly, tuto sezónu jsi už vstřelil čtyři. Jak jsi zatím spokojený se svojí produktivitou?
Hned na začátku, po příchodu do Liberce, jsem říkal, že chci dávat góly a pomáhat mužstvu. Poslední roky se mi to příliš nedařilo, měl jsem nějaké menší problémy... Už i v Sionu minulý rok mi to tam začínalo padat a jsem rád, že v tom pokračuji i tady. Jsem rád i za to, že to byly tak důležité góly, a že je za to dvanáct bodů.

Pod trenérem Kozlem jste vyhráli další zápas. Čím to je, že vše dobře šlape? Co se změnilo od odchodu trenéra Hoftycha?
Já myslím, že velkou zásluhu na tom má kolektiv, který tady je. Už jsem o tom mluvil, že tu je velké množství mladých kluků, kteří se chtějí ukázat. Navíc tu jsou i starší hráči, kteří nám pomáhají. Určitě i trenér Kozel přinesl do hry novou myšlenku. Daří se nám a to je super.

Co říkáš na výkon Christina Frýdka, který ti ostatně nahrál na dnešní branku? Může i on být „režisérem“ hry do dalších utkání?
Frýďasovi se daří. Už na zápase na Spartě posílal velmi dobré míče, dnes má asistenci. Často je to pro mužstvo dobré, když má takového hráče. Já jsem rád, že mi dnes nahrál, že mě to tam spadlo, a že i on pomohl k dnešnímu vítězství.

Měl jsi období, ve kterém jsi vypadl z nominace a hrál za béčko. Pomohlo ti to?
Bylo to rozhodnutí trenéra a já ho akceptoval. Nastoupil jsem za béčko s tím, že vyhrajeme zápas. Vrátil jsem se a doufám, že už se to nebude stávat a já budu pomáhat klukům v áčku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Masea
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal