FC Slovan Liberec | Udrží Slovan domácí neporazitelnost? Po pauze přijede pod Ještěd Slavia!
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2018

Udrží Slovan domácí neporazitelnost? Po pauze přijede pod Ještěd Slavia!

Redakce
Liberec – Bude to boj! Utkání s lídrem tabulky, pražskou Slavií, nabízí vždy divácky atraktivní podívanou. Pod Ještěd přijede se svým týmem trenér Jindřich Trpišovský, do zápasu možná vyšle i některé další bývalé hráče Slovanu. Souboj začne v neděli od 17 hodin. Přijďte naše mužstvo podpořit.

SK SLAVIA PRAHA

V dosavadních dvanácti kolech Slavia padla pouze dvakrát. Vyzrál na ní Jablonec a Baník Ostrava. V prvním případě soupeř vyloupil Eden, ve druhém se sešívaní bodově neprosadili na trávníku soupeře. I přes dvě ztráty figurují svěřenci trenéra Trpišovského společně s plzeňskou Viktorií na čele tabulky se sedmadvaceti body. Zároveň jsou nejefektivnějším týmem, co se útoku týče, a nejúspěšnějším z hlediska defenzivy. Vstřelili už 27 branek, pouze sedm jich inkasovali.

Celek z hlavního města působí i v Evropské lize. Během úvodních dvou duelů základních skupin vybojoval tři body za výhru nad Bordeaux (1:0) a prohru se Zenitem (0:1). V obou dvou duelech zdobil jednoho ze dvou zástupců v Evropské lize ofenzivní výkon podpořený stabilní obranou.

Příští týden čeká slávisty zápas v Kodani a lze očekávat, že by tak mohli i vzhledem k reprezentačním povinnostem dostat prostor hráči širšího kádru. Tím však Pražané svou sílu jednoznačně neztratí.

Nejúspěšnějším ligovým střelcem Slavie je se čtyřmi brankami záložník Miroslav Stoch. Dlouhodobě zraněný Milan Škoda má tři trefy stejně jako Josef Hušbauer a Stanislav Tecl. Dvě branky dal ještě Jaromír Zmrhal, Vladimír Coufal, Tomáš Souček a Alexandru Baluta s Ondřejem Kúdelou. Nejlepšími nahrávači jsou hráči, kteří již v předchozím výčtu zazněli: Josef Hušbauer (pět nahrávek), Jaromír Zmrhal a Miroslav Stoch (oba tři). V brance dostal ve všech zápasech šanci Ondřej Kolář a vychytal šest čistých kont.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC SLOVAN LIBEREC SK SLAVIA PRAHA
50 ZÁPASY 50
16 VÝHRY 19
15 REMÍZY 15
19 PROHRY 16
58 VSTŘELENÉ GÓLY 62
62 INKASOVANÉ GÓLY 58
110 ŽLUTÉ KARTY 115
8 ČERVENÉ KARTY 4
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC SLOVAN LIBEREC

Slovan v minulém kole urval tři body za výhru ve Zlíně, přičemž se trefil klubový kanonýr Roman Potočný. Ten je se čtyřmi přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu. Dva góly má Jan Pázler, po jednom dali Tomáš Malinský, Matěj Hybš, Karas Kačaraba, Martin Koscelník, Elvis Mashike, Filip Oršula a Petr Ševčík. Ten je zároveň i nejúspěšnějším nahrávačem se čtyřmi gólovými asistencemi, dvě zvládl Potočný. V brance se o porci minut dělí dva gólmani: Václav Hladký a Filip Ngyuen. Hladký odchytal devět zápasů se dvěma čistými konty, Filip Nguyen ve svých dvou utkáních ještě ani jednou neinkasoval.

Slovanu patří v tabulce sedmá pozice se ztrátou sedmi bodů na příčky zaručující evropské poháry. Na sestup má mužstvo trenéra Hornyáka stejnou rezervu. V domácím prostředí přitom ani jednou neprohrálo, připsalo si dvě výhry nad Karvinou a Olomoucí i tři remízy s Teplicemi, Bohemians a Baníkem.

Zajímavostí je, že v detailním srovnání mají oba týmy podobné složení kádru. Věkový průměr Liberce je 23,7 let, u Slavie je to 25,8. Součet celkových zápasů mužstva v lize činí v obou případech 761. Zatímco Slovan má ve svém týmu hráče osmi národností, sešívaní devíti. Nejvíc vzájemných gólů padlo v roce 2005/2006, a to šest při remíze 3:3. Nejlepší střelec vzájemných duelů je Milan Škoda se sedmi brankami. Nejčastější výsledek je přitom 1:0, k vidění byl už jedenáctkrát.

Slovan se Slavií poslední tři ligové zápasy neprohrál. V sezoně 2017/2018 nejprve soupeři podlehl 0:1, ale pak remizoval doma 1:1. V minulém ročníku Liberečtí vyhráli 2:1 v Praze a doma remizovali 0:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO NET-SYSTEM
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio