FC Slovan Liberec | Utkání žen proti Spartě odloženo! Hrát se bude až třetího května
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2023

Utkání žen proti Spartě odloženo! Hrát se bude až třetího května

Šimon Knopp
Liberec - Ženské áčko se mělo představit v prvním z šesti duelů, které je čekají ve skupině o titul, kde budou bojovat o možnost kvalifikace do Ligy mistryň. Ovšem z důvodu nezpůsobilé hrací plochy muselo být utkání se Spartou odloženo. Hrát se bude až ve středu třetího května.

AC Sparta Praha

Fotbalistky Sparty vstupují do ligové nadstavby z nejvýhodnější pozice. Aktuálně jim patří první příčka s dvoubodovým náskokem na druhou Slavii. Chlubit se mohou i nejlepší obranou, protože inkasovaly nejméně gólů. Ostatním soupeřkám se podařilo pokořit jejich defenzivu pouze osmkrát.

V posledním ligovém kole, před začátkem skupiny o titul, udělaly pražské fotbalistky důležitý krok k celkovému vítězství v lize, když dokázaly porazit rivalky ze Slavie. Na letenském stadionu před téměř 5 800 diváky se radovaly z těsné výhry 1:0, rozhodující branku vsítila Američanka Lauren Chang.

Vzájemné zápasy

Fotbalistky Slovanu a Sparty se v této sezoně potkají již počtvrté. Dva ligové zápasy skončily shodně 3:1, ve prospěch Pražanek. Ale poslední utkání v Poháru FAČR žen nabídlo vyrovnanou bitvu, kterou musely rozhodnout až penalty. V té liberecké hráčky na soupeře nestačily a s pohárem se rozloučily ve čtvrtfinále.

FC Slovan Liberec

Pozice libereckých hráček před začátkem nadstavby není nikterak špatná. Hlavním soupeřem o boj pro kvalifikaci do Ligy mistryň bude třetí Slovácko. Právě první tři příčky totiž zaručují účast v kvalifikaci do vytoužené soutěži. Liberec drží před utkáním se Spartou čtvrtou pozici se ztrátou jednoho bodu na Slovácko.

V posledním ligovém utkání se svěřenkyně trenéra Myslivce představily v domácím prostředí proti Viktorii Plzeň. Na svého soupeře vlétly již v prvním poločasu a nakonec se radovaly z jasného vítězství 6:1. Dvakrát se trefila Tereza Černá i Anna Šubrtová.

Zda-li dokáží fotbalistky Slovanu zaskočit v sobotu Spartu, budete moci sledovat od 15 hodin na streamu zde.

A jak vypadá víkendový program ostatních ženských a dívčích týmů?


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich AAA Auto
Mediální partneři
rtm plus Náš region