FC Slovan Liberec | V 27. kole se na stadionu U Nisy utkáme se Slavií Praha
Menu Další Zavřít Zavřít
16.04.2021

V 27. kole se na stadionu U Nisy utkáme se Slavií Praha

Ondřej Marko
Liberec – Série těžkých zápasů nekončí. Po Slovácku poměříme síly s mistrovskou Slavií, která si i v letošní sezoně jde tvrdě za titulem. To ukázala i v prvním vzájemném zápase v letošním ročníku, kdy nás porazila 3:0. Výkop utkání je naplánován na nedělní 16. hodinu.

SK Slavia Praha – překonaný rekord v neporazitelnosti

Slavia měla v poslední době velmi nabitý program. Ve čtvrtek v rámci Evropské ligy podlehla Arsenalu 0:4. Čtyři dny předtím zase góly Holeše a Tecla porazila Spartu v Pražském derby. Předtím zase první zápas s Arsenalem. Zajímavostí může být, že i přes to, že Slavia jinak červené karty často nedostává, nedávno se tak stalo hned ve dvou zápasech po sobě. A to v remízovém duelu s Brnem a při jasné výhře nad Opavou.

Pražský celek také překonal svůj vlastní rekord v ligové neporazitelnosti. Obhájci titulu bodovali v 38 soutěžních duelech v řadě, předchozí rekord vytvořili v letech 2016 a 2017, kdy to bylo 36 utkání. Prohra s anglickým týmem byla i tak první po více než čtyřech měsících. Slavii naposledy sestřelil německý Bayer Leverkusen, rovněž čtyřmi góly.

Sešívaní s přehledem kralují tabulce, ať už počtem bodů, či jinými statistikami. Na prvním místě s 68 body mají náskok 16 bodů na druhý Jablonec. Celek z hlavního města zatím vyhrál 21 utkání, pět jich remizoval. Zajímavé je, že vyjma Pardubic Slavie vždy remizovala s celky na opačné straně tabulky (2x Brno, Teplice, Příbram). Jasně Slavia vede také v počtu vstřelených branek, protože se 72 je jí nejblíže Sparta s 54. Pro porovnání, jedná se o téměř dvojnásobek našeho počtu (34). Se Slavií se ovšem můžeme měřit v obdržených gólech, kterých dostala 15, my 23 (druhý nejnižší počet v lize).

Hned tři hráči hostů mají v letošní sezoně deset nebo více zápisů na listině střelců. S 12 góly zůstává i nadále na pozici nejlepšího střelce Slavie a ligy Jan Kuchta. O jeden gól méně má Abdallah Sima, který má však shodně kanadských bodů (15). Třetím z nich je Nicolae Stanciu s deseti góly a pěti asistencemi. Nejvíce asistencí, ve Slavii i v lize, připravil Lukáš Provod (3+8).

FC Slovan Liberec – jeden gól za čtyři poslední zápasy

Po devítizápasové šňůře, kdy náš tým neprohrál, teď zažíváme sérii novou, avšak vůbec ne radostnou. Od prohraného derby s Jabloncem náš tým ani jednou nezvítězil. Celkem se jedná o čtyři soutěžní duely. Od Jablonce jsme remizovali 0:0 s Ostravou, poté vypadli z MOL Cupu po prohře 0:1 s Plzní, na konec ligová prohra se Slováckem 0:1.

Poslední duel, ačkoli se jednalo pouze o přípravný souboj s rezervou Sparty, jsme také prohráli. V zápase však dostal prostor i širší kádr mužstva, nicméně alespoň jsme prolomili řadu tří utkání bez vstřelené branky.

Poslední soutěžní zápas jsme sehráli v Uherském Hradišti na půdě Slovácka. V těžkém zápase byly k vidění pasáže, kdy si oba celky vypracovaly vícero šancí. Možnost na skórování měl například Mosquera, kdy po dobré přihrávce Peška zakončoval ze slibné pozice. Zápas bohužel rozsekl až pokutový kop domácích, který využil Václav Jurečka. V zápase jsme tedy podlehli 0:1.

Po plzeňské výhře nad Zlínem se naše mužstvo posunulo na šestou příčku. Ze čtvrté příčky jsme bohužel spadli kvůli posledním třem zápasům, kdy jsme z devíti možných bodů získali jeden, Plzeň sedm. Aktuálně ztrácíme na čtvrté Slovácko už sedm bodů, na pátou Plzeň jeden. Ta nicméně má jeden zápas k dobru. Nepříliš velký odskok máme i od celků pod námi, pět bod na Pardubice, šest na Ostravu a Olomouc.

Nedělní utkání má výkop naplánovaný na 16:00, hrát se bude na našem stadionu u Nisy, stále před prázdnými tribunami.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Naše pekárna
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl