FC Slovan Liberec | V Liberci se cítím velmi dobře, říká spokojený Tupta
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2023

V Liberci se cítím velmi dobře, říká spokojený Tupta

Martin Soukup
Liberec – Ľubomír Tupta po zápase s Hradcem mohl oslavit jak svůj gól, tak i trvalý přestup do Slovanu Liberec. Na severu Čech totiž hostoval z italské Pescary a klub se rozhodl uplatnit opci na přestup. Na pozápasové tiskové konferenci mluvil o své smlouvě i o svém bývalém angažmá v polském Krakowu.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Škoda, že jsme ten zápas nakonec nedotáhli do vítězného konce, ale dvojzápas jsme zvládli a skončili jsme sedmí, takže můžeme být spokojení.

Bylo těžké si udržet koncentraci po prvním zápase, když už bylo v podstatě rozhodnuto?

Ve fotbale se může stát cokoliv, takže do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát. Do té osmdesáté minuty nám to i vycházelo, potom ale nastaly nějaké menší chyby, které jsme udělali, a nakonec jsme prohráli. Domů ale můžeme jít s hlavami nahoře, že jsme aspoň to sedmé místo vybojovali.

Jak hodnotíte celkově sedmé místo po sezoně?

Já jsem přišel v zimě. Na začátku byly nějaké problémy, ale ta tabulka byla hodně vyrovnaná a mohli jsme být, jak ve spodní, tak i v horní skupině tabulky. Nakonec jsme v té střední, kterou jsme vyhráli, ale určitě chceme hrát v první šestce. Doufám, že příští rok se to podaří.

Gólem jsi oslavil svou smlouvu tady?

Určitě (úsměv).

Byly ve hře i jiné týmy?

Ani nevím. Já jsem se soustředil na Liberec. Už jsme se o tom bavili delší dobu s agentem, s rodinou i s přítelkyní. Zhodnotili jsme, že chceme zůstat tady a věřím, že navážu na tuto půlsezonu a že mi to tam bude padat.

Jaké jsou pocity po podepsání nové smlouvy s vědomím toho, že zůstáváš v Liberci?

Pocity jsou dobré. V Liberci se cítím velmi dobře, a to i má rodina i přítelkyně, takže jsem rád. Dal jsem tu nějaké branky i dříve, když jsem tu hrál. Dával jsem nějaké i teď, takže to vypadá, že mi Liberec sedí a věřím, že následující sezona bude ještě lepší.

Na konci sezony se Liberec rozstřílel. Co udělat, aby to tak bylo i v sezoně následující?

Pracovat na tom na každém tréninku a řešit věci tak, jak jsme je řešili poslední zápasy. Do těch šancí jsme se dostávali i předtím, ale většinou jsme to řešili špatně. Ty poslední zápasy to šlo dobře, takže jen v tom pokračovat a soustředit se na to.

Bylo znát, že je Slovan dost mladé mužstvo? Mohla hrát roli i psychika?

Nemyslím si, že to je jen o tom. Máme tu i starší, zkušenější hráče, kteří nám dodávají klid. Je to takové vyrovnané, takže to není o tom.

Hrál jsi i za Wislu Krakow. Jak bys srovnal českou a polskou ligu?

Jsou to celkem podobné ligy. Možná ta polská je ještě víc soubojovější a možná ještě trochu těžší, ale mám na ten půlrok ve Wisle dobré vzpomínky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls