FC Slovan Liberec | V Turecku se o tým staral i Diego: Doufám, že se dostanu na zápas v Česku
Menu Další Zavřít Zavřít
29.01.2022

V Turecku se o tým staral i Diego: Doufám, že se dostanu na zápas v Česku

Redakce
Side – Když ho Michael Rabušic po příletu do Antalye na letišti viděl, okamžitě ho na dálku zdravil. „Diego, Diego," křičel nahlas s úsměvem na tváři. Azerovi se jinak než přezdívkou podle argentinského fantoma neřekne, o A-tým se na tureckém soustředění staral už čtvrtým rokem. Co vlastně dělá a jak hráčům pomáhá?

Je mu 31 let a jmenuje se Azer, hráči ho ale znají pod přezdívkou Diego. Tu dostal na základě vzhledu, až nápadně se podobá argentinskému fenomenálnímu fotbalistovi Maradonovi. O náš tým se na tureckém soustředění stará už čtvrtým rokem.

„Starám se o to, aby byl každý hráč spokojený a měl vše, co potřebuje. Zařizuji autobusy na tréninky i zápasy včetně organizace rozhodčích, detaily ohledně vybavení a kropení hřiště. Sleduji novinky s počasím, řeším hotel," vyjmenovává sympatický muž pracující pro agenturu Sports City Antalya.

Jak je možné, že rozumí česky? „Ve škole jsem chodil na fakultu, která se zabývala východoevropskými zeměmi, Česká republika byl můj hlavní stát. Rozumím jazyku, uměl jsem psát i číst a umím skládat také věty. Ale záleží na situaci, občas se trochu zaseknu, jindy začnu mluvit," usmívá se.

S týmem má Azer velmi dobrý vztah. I když turecké soustředění již skončilo, Diego už se těší na příště. „Jako první jsem se začal bavit s Markem Čechem, teď se bavíme třeba s Martinem Koscelníkem a také Michaelem Rabušicem. Noví hráči mě zatím neznají, kdo přichází podruhé, už se spolu bavíme," říká.

Co svému oblíbenému týmu nejen do jarní fáze sezony přeje? „Slávu a dobré umístění v tabulce. Doufám, že se v létě podívám do Česka a dostanu se na zápas Slovanu," uzavírá Azer.

Tak zase příště!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Dineva
Mediální partneři
Beat radio rtm plus