FC Slovan Liberec | V druhém zápase na herním soustředění v Turecku se Slovan střetne s FK Desna Černihiv
Menu Další Zavřít Zavřít
03.02.2020

V druhém zápase na herním soustředění v Turecku se Slovan střetne s FK Desna Černihiv

Šimon Knopp
Liberec – První duel v Turecku mají hráči již za sebou, v sobotu se utkali se silným Dynamem Moskva. Po sympatickém výkonu na ruského soupeře nestačili a prohráli 0:2. Tentokrát na ně čeká další nelehká prověrka v podobě ukrajinského celku FK Desna Černihiv. Utkání se odehraje v úterý 4. 2. na hřišti v tureckém městě Manavgat od 14 hodin tamního času (tedy ve 12 hodin SEČ).

FK Desna Černihiv

Desna je fotbalový tým sídlící ve městě Černihiv na severu Ukrajiny. Založení klubu se datuje do roku 1960, domácí zápasy se hrají na stadionu Jurije Gagarina s kapacitou 12 060 diváků a klubové barvy jsou modrá a bílá. V tabulce tomuto celku patří 4. místo hned za Šachtarem, Dynamem Kyjev a Zoryou, přičemž na druhé místo ztrácí pouze 3 body. Momentálně tedy drží příčku, která zajišťuje postup do skupiny o titul. Z osmnácti zápasů Desna celkem 11x zvítězila, 3x remizovala a 5x prohrála.

Ukrajinští fotbalisté již během své přípravy stihli odehrát 3 zápasy, z nichž jednou vyhráli a dvakrát remizovali. Prvním soupeřem byl bulharský Sputnik, proti kterému hráči Desny neměli velké problémy, protože vyhráli jednoznačným výsledkem 5:0. V druhém utkání proti rakouskému Hartbergu pouze remizovali 1:1. A poslední odehraný zápas se Sarajevem z Bosny a Hercegoviny skončil dokonce bez branek 0:0.

Na soupisce ukrajinského celku nalezneme především domácí hráče, přesto by jedno jméno mohlo být libereckým fanouškům povědomé. V záloze FK Desna Černihiv totiž hraje Vladislav Kalitvincev, který působil ve Slovanu v sezóně 2013/2014. Tehdy byl ještě hráčem Dynama Kyjev a v Liberci hostoval na půl sezóny, přičemž v libereckém dresu zasáhl do třinácti ligových zápasů a 11x se objevil i v duelech předkol i základní skupiny Evropské ligy. Mimo jiné vstřelil gól v úvodním zápasu skupiny Evropské ligy ve Freiburgu, a i díky tomu nakonec Slovan remizoval s německým soupeřem 2:2 (reportáž z utkání zde).

V úterním zápase půjde o druhý test našeho mužstva na herním soustředěním v Turecku. Utkání se bude hrát v Emirhanově sportovním komplexu v Manavgatu, výkop je naplánován na 14:00 tamního času, tedy 12:00 středoevropského. Pro zpravodajství z tohoto duelu sledujte náš web a sociální sítě.

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Neděle 2. února 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Železářství Letná
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus