FC Slovan Liberec | V ligové dohrávce se Slovan ve středu na stadionu U Nisy utká s Pardubicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
08.03.2022

V ligové dohrávce se Slovan ve středu na stadionu U Nisy utká s Pardubicemi

Ondřej Marko
Liberec - V rámci dohrávky 21. kola FORTUNA:LIGY se náš tým utká s Pardubicemi. Oba týmy zatím v jarní části sezony nevyhrály (shodně tři remízy a jedna prohra). Když se naposledy utkaly v Ďolíčku, tak Pardubice dokázaly dotáhnout náš dvougólový náskok. Zvítězíme tentokrát? Utkání se hraje ve středu od 16:30 na stadionu U Nisy. Na utkání se dostanou i fanoušci se vstupenkou na nedělní duel proti Slavii.

FK Pardubice - nejhorší defenziva ligy

Pardubice mají od začátku jarní fáze sezony prakticky totožnou výsledkovou bilanci jako my. Během čtyř odehraných kol si připsaly tři remízy a jednu prohru. V prvních třech duelech ovšem nevstřelily ani branku. Východočeši nejprve remizovali s Hradcem Králové (0:0), poté se Slováckem (0:0), následně prohráli s Plzní (0:4).

Výjimkou z této statistiky je poslední zápas našeho středečního soupeře, a to remíza 3:3 s Českými Budějovicemi. Klub z východních Čech v šancemi nabitém zápase hned třikrát vedl. Vedení ovšem nikdy nedržel dlouho, naposledy do 87. minuty, kdy České Budějovice vyrovnaly. Zajímavostí také je, že ve dvou ze čtyř jarních zápasů dostal někdo z pardubických červenou kartu.

Východočeský klub je spolu s Bohemians nejhorší v lize, co se defenzivy týče. Za 23 odehraných duelů totiž inkasoval celých 48 branek. Pro porovnání, nám vstřelili soupeři 32 branek (6. nejlepší výsledek v lize).

Nejlepším střelcem Pardubic je stále ještě 22letý záložník Mojmír Chytil. Ten byl ovšem v klubu pouze na půlročním hostování, nyní už je zpátky v Olomouci. Z hráčů, kteří se stále nacházejí v kádru, se o prvenství dělí Emil Tischler a Brazilec Cadu. Oba mají na kontě čtyři zásahy. V čem ale Cadu jasně vede jsou asistence, těch má totiž osm, což je druhý nejvyšší počet v celé lize.

FC Slovan Liberec - série šesti ligových zápasů bez výhry

Slovan stále nezažívá ideální vstup do jarní části ligy. Zatím máme totožnou bilanci, jako náš středeční soupeř. Nejprve jsme prohráli se Zlínem (0:2), poté jsme třikrát remizovali. S Mladou Boleslaví (3:3), Jablonec (1:1) a naposledy s Ostravou (1:1). Série bez vítězství se tak v lize natáhla už na šest duelů.

V posledním duelu byl ovšem rozdíl ten, že jsme my byli ti, kteří zvládli vyrovnat (na rozdíl od zápasu s Mladou Boleslaví a Jabloncem). V 19. minutě se trefil Almási, výkon našeho klubu byl však od té doby jen lepší, až jsme nakonec měli herní převahu. Jejím výsledkem bylo vyrovnání díky brance kapitána Mikuly deset minut před koncem.

Slovanu sice patří aktuálně v tabulce desátá příčka, nicméně v případě vítězství bychom měli stejně bodů, jako šestá Mladá Boleslav (30). Situace ve středu tabulky je totiž stále velmi vyrovnaná, neboť šestý a jedenáctý tým dělí pouhých pět bodů.

Naposledy jsme se s Pardubicemi utkali v minulém září, v rámci sedmého kola, při premiéře trenéra Kozla. V první půlce byl jasně lepším náš tým, kdy jsme také dvakrát skórovali (Imad Rondić a Karol Mészáros). Ve druhé části byl ovšem lepší soupeř, dvakrát se totiž trefil střídající Lukáš Matějka. To vedlo ke konečnému výsledku 2:2.

Utkání má výkop naplánovaný na středečních 16:30 na stadionu U Nisy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke KEEN
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna