FC Slovan Liberec | V neděli se Slovan představí na zlínské Letné
Menu Další Zavřít Zavřít
15.10.2022

V neděli se Slovan představí na zlínské Letné

Tomáš Honzejk
Liberec - V rámci dvanáctého ligového kola pojede náš tým bojovat o další body do tabulky až do dalekého Zlína. V posledních třech vzájemných utkáních získal Slovan pouze bod a navíc tomuto soupeři nevstřelil ani branku. Ukončíme tuto krátkou, avšak nelichotivou sérii? Utkání začíná v neděli v 16 hodin.

FC Trinity Zlín - nejméně výher, nejvíce remíz

Náš příští soupeř z dalekého Zlína zatím neprožívá příliš povedenou sezonu, když se mu podařilo vyhrát pouze jediné utkání. Pro svěřence trenéra Jelínka se jednalo o velice důležité utkání. Na domácím stadionu koncem srpna porazili v souboji dvou nejhorších celků Pardubice 2:1. Od té doby ale Zlín na další ligové vítězství čeká. Na Spartě remizoval po sympatickém výkonu 0:0, doma podlehl Zbrojovce Brno 2:3. Poté si spravil chuť vítězstvím v MOL Cupu, ve kterém zdolal divizní tým TJ Start Brno 3:0 na jejich hřišti. Následovala bezbranková remíza v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové a domácí porážka 0:2 od Slovácka.

Poslední ligové utkání sehráli ševci o minulém víkendu na jihu Čech proti domácím Českým Budějovicím. Ty šly po půlhodině hry do vedení po gólu Lukáše Havla. O čtyři minuty později zvyšoval na rozdíl dvou gólů svou druhou ligovou brankou Daniel Heis, který se tak prosadil ve druhém utkání po sobě. Hráči ve žlutém ale nic nezabalili a ještě do přestávky snížili zásluhou Jana Silného. Dlouho se zdálo, že se domácím povede zvítězit, ale ex-liberecký Lukáš Bartošák byl proti a v 77. minutě zařídil svému Zlínu bod, když vyrovnal na konečných 2:2.

Jak již bylo zmíněno výše, ševci zatím vyhráli pouze jedno ligové utkání. Hned šestkrát se jim povedlo remizovat, což je nejvíce z celé ligy (pět remíz mají Sparta a Ostrava) a čtyřikrát odcházeli ze hřiště poraženi. Celkem to znamená pouhých devět bodů z jedenácti utkání. Skóre je navíc negativní 10:17 a Zlín se tak nachází na předposlední, tedy 15. příčce ligové tabulky. Nejvíce gólů, a to dva, vstřelili obránce Jakub Kovář a útočník Lamin Jawo. Na tři branky přihrál spoluhráčům gruzínský záložník Vachtang Čanturišvili. Jedničkou mezi tyčemi je slovenský brankář Matej Rakovan, který zasáhl do osmi duelů, ve kterých vychytal tři čistá konta. Do zbylých tří zápasů nastoupil Stanislav Dostál a jednou neinkasoval.

Poslední tři vzájemné ligové zápasy:

15/02/2022 FC Fastav Zlín - FC Slovan Liberec 2:0

28/08/2021 FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 0:1

23/05/2021 FC Fastav Zlín - FC Slovan Liberec 0:0

FC Slovan Liberec - dobrá forma ve venkovních zápasech

Našemu Slovanu se letos zatím daří paradoxně více na hřištích soupeřů. Vždyť ze získaných patnácti bodů jich hráči hned deset přivezli z venkovních duelů, ve kterých třikrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli. V tabulce venkovních zápasů tak patří modrobílému celku šestá příčka. Vůbec nejlepší jsou v tomto ohledu klokani z Bohemians, kteří získali mimo svůj stadion hned šestnáct bodů.

Trenér Kozel a jeho svěřenci čekají na ligové vítězství poslední tři zápasy, ve kterých nejprve nestačili na Mladou Boleslav, se kterou prohráli na domácím stadionu 1:3. Poté se vydali v okleštěné sestavě do Edenu, kde nedokázali vzdorovat pražské Slavii a padli 0:3. V posledním utkání jsme pak přivítali na stadionu U Nisy ostravský Baník. Do utkání jsme vstoupili lépe a hnali se za gólem. Tuto snahu utnulo vyloučení kapitána Thea Gebre Selassieho, který po zásahu VAR uviděl červenou kartu za zákrok na Plavšiće a bude spoluhráčům dvě kola chybět. Poté byl Baník o něco aktivnější, ale jen přibližně do 70. minuty, kdy Slovan opět převzal otěže utkání a i v deseti mohl vyhrát. Bohužel všechny střely skončily na skvěle chytajícím Laštůvkovi a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Slovan se po jedenácti odehraných kolech nachází na šestém místě ligové tabulky a uzavírá tak skupinu o titul. Modrobílým se povedlo čtyřikrát zvítězit, třikrát remizovat a čtyřikrát prohrát. Dohromady tak nasbírali patnáct bodů při lehce příznivém skóre 15:14. Nejlepším střelcem je stále Nizozemec Mick van Buren se šesti přesnými zásahy. Ostatní hráči mají po gólu. Christian Frýdek pak přihrál na dva góly, což je také nejvíce z týmu. Všechna utkání odchytal Olivier Vliegen a v posledním zápase proti Baníku Ostrava zapsal druhou nulu v tomto ročníku. Pro zranění stále nebudou k dispozici Mohamed Doumbia s Ahmadem Ghalim.

Asistent trenéra Jakub Harant o nadcházejícím utkání: "Na utkání ve Zlíně se musíme dobře připravit, nečeká nás totiž nic jednoduchého. Domácí mají zkušený tým, silný v osobních soubojích s nebezpečným útočným triem Jawo, Silný, Dramé. Budeme se chtít opět prosadit kombinačním fotbalem. Tentokrát potřebujeme být produktivní v zakončení a vypracované šance gólově zakončit. Bohužel nám v zápase bude chybět kapitán týmu Theo Gebre Selassie. Jsme však přesvědčení, že i bez něj dokážeme naplno bodovat. Těšíme se na podporu našich věrných fanoušků. Snad bude pro nás všechny dlouhý trip úspěšný a budeme se vracet se třemi body v kapse.”

Sázejte s Tipsportem!

Vsaďte si na venkovní utkání ve Zlíně u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Libea
Mediální partneři
eFotbal Rengl