FC Slovan Liberec | V osmifinále MOL Cupu čeká Slovan domácí utkání se Sigmou Olomouc
Menu Další Zavřít Zavřít
31.10.2022

V osmifinále MOL Cupu čeká Slovan domácí utkání se Sigmou Olomouc

Šimon Knopp, Tomáš Honzejk
Liberec - V poslední říjnový den tohoto roku byl na programu los osmifinále MOL Cupu, který se konal v Praze od 12 hodin. Lístek s názvem našeho klubu byl vytažen jako sedmý v pořadí, na následujícím vytaženém lístku bylo napsáno SK Sigma Olomouc. Čtvrtou vylosovanou dvojici jsme tedy utvořili s Hanáky a budeme mít výhodu domácího prostředí.

FC Slovan Liberec

Slovan má v letošním ročníku poháru odehrána dvě venkovní utkání. V tom prvním se 14. září vydal na západ Čech, kde jej přivítal divizní celek FC Rokycany. Svěřenci trenéra Kozla nic nepodcenili a po výhře 5:1 si zajistili postup do dalšího kola. V něm se vydali na dalekou cestu do rodiště Michala Fukaly, a to Frýdku-Místku. Ani v utkání s třetiligovým soupeřem hráči nic nepodcenili. Opět padlo šest branek, tentokrát však všechny do sítě soupeře a po jednoznačné výhře 6:0 si Slovan zajistil postup do osmifinále. Soupeřem v této fázi soutěže nám tedy bude SK Sigma Olomouc. Úřední termín je naplánován na 19. listopadu, je ale velmi pravděpodobné, že v tento den se utkání neodehraje.

SK Sigma Olomouc

Také Olomouc má za sebou postup přes dva soupeře. Tím prvním byl třetiligový klub SK Uničov, se kterým se ale Hanáci překvapivě natrápili. Dvakrát museli dotahovat vedení domácích. Vyrovnání přišlo až v 80. minutě po vlastní brance soupeře. V prodloužení pak o postupu Sigmy rozhodl dvěma přesnými zásahy Mojmír Chytil. Ve třetím kole se svěřenci trenéra Jílka vydali do středních Čech, kde nastoupili na hřišti třetiligových Záp. I v tomto utkání šel do vedení outsider ze třetí ligy. Olomouc ale rychle odpověděla, ve druhém poločase přidala dvě branky a po výhře 3:1 postoupila do dalšího kola.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury DB Schenker
Mediální partneři
Náš region Hattrick