FC Slovan Liberec | V prvním domácím zápase po zimní přestávce přivítá Slovan Bohemku
Menu Další Zavřít Zavřít
21.02.2020

V prvním domácím zápase po zimní přestávce přivítá Slovan Bohemku

Šimon Knopp
Liberec - Po velmi úspěšném zápase se Spartou, proti které Slovan zvítězil díky dvěma trefám Tomáše Malinského rozdílem dvou branek, následuje utkání na stadionu U Nisy. V něm se představí náš celek proti Bohemians Praha 1905. Klokani si v minulém kole poradili se Slavií a rádi by přidali výhru i proti nám. Vzájemný duel začíná v sobotu od 14:30 hodin. Speciálními hosty budou Ladislav Škorpil, Ladislav Hampl a Jakub Děkan.

Partner utkání ČSOB si pro vás na sobotní duel #LIBBOH 💳 přichystal bonusovou cenu do poločasové soutěže: podepsaný...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pátek 21. února 2020

Městská hromadná doprava pro permanentkáře zdarma!

Bohemians Praha 1905 – „Skalp“ Slavie díky brance Vodháněla

Kádr Bohemians se během zimní přestávky příliš nezměnil. Klokani sice přišli o Milana Havla (kterému skončilo hostování a vrátil se do Plzně), ale jako posily představil klub Romana Květa a nám dobře známého Matěje Pulkraba (oba na hostování). Pražský celek se během přípravy zúčastnil Tipsport ligy a rovněž soustředění v Turecku. Celkově fotbalisté Bohemians odehráli 7 utkání.

V rámci Tipsport ligy Klokani vyhráli dvě utkání ze tří, nestačili pouze na Jablonec, se kterým prohráli těsným rozdílem 0:1. Naopak porazili Duklu (2:1) a Příbram jednoznačně 4:0. V Turecku svěřenci trenéra Klusáčka změřili síly se zahraničními soupeři. Nejprve s prvoligovým ruským týmem PFK Křídla Sovětů Samara (3:4), dále s SC Dnipro-1 (2:1) a na závěr soustředění s dánským SonderjyskE (0:2). V ligové generálce (týden před začátkem ligy) porazili Bohemians Mladou Boleslav 2:1.

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 „přezimovali“ na 13. místě s pětibodovou ztrátou na desátou příčku zajišťující skupinu pro Evropu. Překvapením bylo minulé kolo, ve kterém Klokani zaskočili Slavii a obrali ji o všechny tři body. Stali se tak prvním ligovým týmem, jemuž se v letošním ročníku povedlo Slavii porazit. Rozhodující gól vstřelil po minutě na hřišti střídající Jan Vodháněl.

Nejzajímavější změny v kádru Bohemians 1905

Matěj Pulkrab (hostování), Sparta -> Bohemians 1905
Roman Květ (hostování s opcí), Příbram -> Bohemians 1905
Milan Havel (konec hostování), Bohemians 1905 -> Plzeň
Jan Záviška (hostování), Bohemians 1905 -> Vlašim
Jan Vondra, Tomáš Fryšťák (oba hostování), Bohemians 1905 -> Sokolov

FC Slovan Liberec – Vítězství proti Spartě a forma Malinského

Slovanu se tradičně doma proti Bohemians 1905 daří, ještě s nimi na stadionu U Nisy neprohrál. Z celkových 35 zápasů jsme získali 18x všechny tři body, osmkrát klání mezi těmito dvěma soupeři nenašlo vítěze. Z posledního měření sil lépe vyšli Klokani, když nás v Ďolíčku porazili 2:1, na dvě branky Jana Vodháněla odpověděl jednou trefou Oscar.

Slovan ukázal, že se na 21. kolo FORTUNA:LIGY proti Spartě dobře připravil. Přestože se až do druhého poločasu hrálo bez branek, Slovan dokázal využít rychlé brejky a nakonec zvítězil 2:0. Mužem zápasu byl Tomáš Malinský, který nadvakrát unikl obráncům Sparty a proti Hečovi nezaváhal. Díky výhře si Slovan připsal 3 body a na čtvrtý Baník ztrácí pouze 4 body.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Imad Rondić (přestup), Slavia -> Liberec
Jakub Hromada (hostování), Slavia -> Liberec
Oscar Dorley (konec hostování), Liberec -> Slavia
Petar Musa (konec hostování), Slavia -> Liberec
Roman Potočný (přestup), Liberec -> Baník Ostrava
Radim Breite (přestup), Liberec -> Sigma Olomouc

Přijďte Slovan na stadion U Nisy podpořit, duel proti Bohemians začne v sobotu od 14:30 hodin! Nezapomeňte, že pokud vlastníte permanentku, tak můžete využít městskou hromadnou dopravu na stadion zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Realmont
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick