FC Slovan Liberec | V rámci druhého kola MOL Cupu se Slovan představí na hřišti divizních Rokycan
Menu Další Zavřít Zavřít
13.09.2022

V rámci druhého kola MOL Cupu se Slovan představí na hřišti divizních Rokycan

Tomáš Honzejk
Liberec - Pro profesionální kluby z nejvyšších dvou soutěží začíná také domácí pohár, tedy MOL Cup. V něm los přisoudil Slovanu divizní Rokycany a díky propagaci utkání se jedná o velice zajímavého soupeře. Utkání se odehraje v západočeském městě na tamním pažitu ve středu 14. září. Výkop je naplánován na 16:30.

FC Rokycany - jejich twitter baví celé Česko

Pojďme si nejprve našeho pohárového soupeře představit. Město Rokycany se nachází 16km východně od Plzně na soutoku Klabavy a Holoubkovského potoka. Žije zde přibližně 14 tisíc obyvatel. První záznamy o kopané v Rokycanech se datují rokem 1903, kdy byl založen kroužek S.K. Rokycany. Klubovými barvami jsou zelená a černá. Klub momentálně hraje Divizi A, tedy stejnou soutěž, jako "B" tým Slovanu, jen v jiné skupině. Tudíž se v ročníku nepotkají. Navíc tabulku Divize A momentálně vedou. Po pěti odehraných zápasech mají na kontě 12 bodů za čtyři výhry a jednu prohru při skóre 12:4.

FC Rokycany nastoupily k zápasu MOL Cupu již v prvním kole. V tom vyzvaly v polovině srpna divizní Kladno, se kterým se utkaly o měsíc dříve v přípravném utkání. Tehdy padly 2:4. Tentokrát se ani jeden tým neprosadil a došlo tak na penalty, ve kterých rozhodl o výhře Rokycan obránce Tomáš Glazer.

Nejvíce pozornosti ale momentálně západočeský klub upoutává na Twitteru. Po vylosování druhého kola MOL Cupu, kdy se Rokycany dozvěděly, že přijede náš klub, založily oficiální účet právě na této sociální síti a začaly se dít věci. Svými vtipnými příspěvky baví celé Česko a během pouhého měsíce už dokonce více sledovatelů než Slovan. Rozhodně doporučujeme navštívit a o zábavu máte postaráno. Na oplátku můžete například přispět na tamní mládež, a to zde.

FC Slovan Liberec - loňské memento

Všichni fanoušci modrobílého klubu mají určitě v živé paměti domácí prohru s divizními Zbuzany právě v této fázi soutěže, tedy druhém kole MOL Cupu. To byl na lavičce předchozí trenér Pavel Hoftych a právě toto utkání mu v podstatě zlomilo vaz. Mužstva se následně ujal Luboš Kozel, který má se svými svěřenci diametrálně odlišný vstup do sezony. Po osmi odehraných kolech se Slovan vyhřívá na třetí příčce ligové tabulky, když čtyřikrát zvítězil, dvakrát remizoval a dvakrát prohrál. Naposledy se nám povedlo porazit Bohemians na jejich stadionu 2:0.

"Na zápas druhého kola MOL cupu tento rok zavítáme do Rokycan. Máme jednoznačný cíl utkání vyhrát a postoupit do dalších bojů poháru. Je pro nás důležité udržet si dobrou pohodu po zápase v Praze v Ďolíčku i směrem k dalšímu ligovému kolu na domácí půdě s Mladou Boleslaví. Rokycany jsou na vedoucí příčce Divize A a určitě se nám budou snažit utkání co nejvíce znepříjemnit. Musíme se na zápas poctivě připravit a od začátku být aktivní, kvalitní na míči a produktivní v útočné fázi. Jsem přesvědčený, že budeme na utkání dobře nastavení, výsledkově i herně ho zvládneme a budeme se tak moci těšit na další kola domácího poháru," uvedl před nadcházejícím soubojem asistent trenéra Jakub Harant.

Utkání bude možné sledovat na platformě FAČR.TV, kde je potřeba provést bezplatnou registraci. Tu lze snadno udělat i pomocí tohoto video návodu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Beat radio rtm plus