FC Slovan Liberec | V sobotním prvoligovém zápase se na domácím stadionu utkáme s Olomoucí
Menu Další Zavřít Zavřít
22.10.2021

V sobotním prvoligovém zápase se na domácím stadionu utkáme s Olomoucí

Ondřej Marko
Liberec – Po prohře v Edenu se naši fotbalisté utkají se Sigmou Olomouc. Ta přijede na stadion U Nisy v rámci 12. kola nejvyšší soutěže. Slovan tak bude mít šanci na odplatu za poslední vzájemný zápas, který jsme prohráli těsně 1:2. Utkání se uskuteční v sobotu od 16 hodin.

SK Sigma Olomouc

Klub z Hané se po úvodních jedenácti kolech nachází v mírně horší pozici než loni. Se 16 získanými body mu patří šestá příčka. Minulou sezonu se v této fázi soutěže nacházel na pozici čtvrté. Kvůli odloženému duelu se Slavií mají olomoučtí na své tabulkové kolegy zápas k dobru. Nejvíce je dotahují Hradec Králové (16 bodů), Mladá Boleslav (14 bodů) a České Budějovice (14 bodů). Naopak před Olomoucí je Ostrava s 22 body.

V posledních utkáních neměla Sigma ideální formu. Třikrát za sebou remizovala (s Mladou Boleslaví, Ostravou a Teplicemi). Poté prohrála s Bohemians (0:2). Nicméně v posledním utkání už nezaváhala a s poslední Karvinou si hladce poradila 2:0.

Co ale Olomoucké vůbec netrápí je gólová produktivita. V lize vstřelili již 22 branek, více má už jen Slavia (27) a Sparta (29). Jak již bylo zmíněno, Hanáci a sešívání na to měli o duel méně. Přes čtvrtinu těchto branek vstřelil Martin Hála. Zkušený 29letý záložník se se šesti zásahy těší z druhé příčky v tabulce střelců. Tu aktuálně vede plzeňský Beauguel (7 branek), šest gólů dali celkem čtyři hráči. O druhé místo v olomouckém týmu se dělí Pablo Gonzalez a Pavel Zifčák, kteří mají shodně po třech gólech. Králem asistencí je bezkonkurenčně Juraj Chvátal, jenž na gól přihrál už pětkrát (druhé místo v ligové tabulce).

FC Slovan Liberec

Slovan v posledních pěti utkání nasbíral sedm ze svých dosavadních osmi bodů. Po remíze s Pardubicemi zvítězil proti Mladé Boleslavi a v Jablonci. Před reprezentační pauzou ovšem padl 0:2 s Ostravou, a tak byla bodová šňůra ukončena. V tomto duelu byl navíc vyloučen Christ Tiéhi, který dostal dvouzápasový trest. Bude nám tedy chybět i v sobotním utkání.

S osmi body nám momentálně patří 13. pozice. Pod námi jsou už jenom Pardubice (6 bodů), Teplice (5 bodů) a Karviná (4 body). Nejblíže směrem nahoru máme ke Zlínu (9 bodů) a k Jablonci (11 bodů). Po tomto kole tedy můžeme být nejlépe 11., nejhůře 14./15.

V prvním zápase po reprezentační pauze vyrazil náš tým do Edenu. Proti jasnému favoritovi předvedl bojovný výkon, ovšem už před koncem první půle se trefil Bah. Slovan poté více otevřel hru, z čehož následně přidali další branku Kuchta. Naději na vyrovnání vzkřísil Stoch, a to svým gólem ze 73. minuty. Na dělení bodů však nedošlo, neboť v závěru přidal třetí branku domácí Olayinka.

S Olomoucí jsme se naposledy utkali v letošním květnu v rámci posledního kola FORTUNA:LIGY. Ačkoliv byl Slovan většinu zápasu lepším celkem, Sigmu mnohonásobně přestřílel, tak první branku dal právě soupeř. Ke konci duelu sice zvládl vyrovnat Sadílek, avšak v první minutě nastavení rozhodl zápas ve své ligové derniéře Milan Kerbr z penalty. Zároveň to byl poslední zápas v libereckém dresu pro Sadílka, Jugase, Peška, Maru, Mosqueru a Karafiáta.

Béčko hraje v neděli doma, ženy až příští víkend

Náš B-tým se o víkendu utká s rezervou Hradce Králové. Budou hrát v neděli od 10:30 na Městském stadionu. Ženský tým tento víkend nehraje, 10. kolo soutěže odehraje až v sobotu 30. října proti Slavii.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek ČSOB
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna