FC Slovan Liberec | V sobotu hrajeme důležitý zápas, na stadion U Nisy zavítá Viktoria Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
02.09.2022

V sobotu hrajeme důležitý zápas, na stadion U Nisy zavítá Viktoria Plzeň

Ondřej Marko
Liberec - V 7. kole se na domácím stadionu utkáme s Viktorií Plzeň. Ta je nyní rozjetá, po postupu do Ligy Mistrů v domácí lize dvakrát vyhrála. Slovanu se však také daří, v případě vítězství bychom viktoriány dokonce předběhli v tabulce. S Plzní jsme prohráli třikrát po sobě, naposledy 0:2. Změníme tuto nepříznivou bilanci? Duel se hraje v sobotu od 16 hodin a online předprodej za zvýhodněnou cenu stále běží.
Online prodej vstupenek

FC Viktoria Plzeň - vysněný postup do Ligy Mistrů

Jednoznačně nejdůležitějším momentem pro západočeský klub byl nedávný postup do skupiny Ligy mistrů. Povedlo se to díky úspěšnému zvládnutí odvety s ázerbájdžánským Karabachem. Plzeň v něm zvítězila 2:1, což na postup stačilo, první duel skončil 0:0. V průběhu září a října se tak plzeňští utkají s fotbalisty Barcelony, Bayernu Mnichov a Interu Milán.

I přes postup do prestižní soutěže měla Plzeň v následujícím utkání problém s Českými Budějovicemi. Dynamo jí totiž bylo rovnocenným soupeřem a Plzeň zlomila zápas ve svůj prospěch až v 94. minutě, a to díky brance exlibereckého Mosquery.

V posledním utkání se Viktoriáni utkali se Slováckem, přičemž tentokrát převedli už značně lepší výkon. První branku vstřelili dokonce po 42 sekundách. Autorem byl Jan Kopic, jemuž přihrál Adam Vlkanova, nová akvizice z Hradce Králové. Náš sobotní soupeř byl lepší i po zbytek utkání, k pohodovému vítězství 3:0 přidali ještě branky Bucha a Mosquera.

Západočeši si v ligové tabulce stojí na průběžné druhé příčce. Se 13 body ztrácejí dva na vedoucí Slavii, na pražského rivala však mají o odehraný zápas méně. V nebezpečné vzdálenosti se nachází hned čtyři kluby. O bod méně má Hradec Králové, o dva náš klub a Sparta, o tři Brno.

FC Slovan Liberec - čtyři body z moravského tripu

Slovan v posledním duelu ztratil body se Sigmou Olomouc, nicméně vzhledem k okolnostem byl i jeden získaný bod velmi cenný. Do duelu jsme nevstoupili dobře, soupeř byl lepší a potvrdil to také vstřelením branky. Po změně stran provedl trenér dvojí střídání, které se vyplatilo. Jedním ze střídajících byl totiž Višinský, jenž po asistenci Gebre Selassieho zařídil vyrovnání. Poslední půl hodinu jsme odehráli v oslabení po vyloučení Talovjerova, nicméně i tak jsme udrželi remízu 1:1.

Co se ligové tabulky týče, tak po šesti odehraných kolech máme na kontě 11 bodů, což vychází na čtvrté místo. Shodně bodů má Sparta, více pak Hradec Králové (12), Plzeň (13) a Slavia (15). Velmi se nám blíží také Brno (10), dále pak Bohemians, České Budějovice a Slovácko (všichni po osmi bodech).

Poslední vzájemný zápas jsme s Viktorií sehráli 11. prosince loňského roku. Tehdy jsme v rámci 18. kola základní části vyrazili do Doosan Arény. Slovan nevstoupil do utkání vůbec špatně, v úvodní čtvrthodině předváděl pěkný kombinační fotbal. Rána však přišla v 17. minutě, kdy se trefil Řezník. O 11 minut později navíc potrestal Sýkora naši chybnou rozehrávky. I přes naše ofenzivní snahy zafungovala plzeňská obrana výborně a duel skončil naší prohrou 0:2.

S Plzní jsme nyní prohráli třikrát po sobě. V sobotu od 16:00 to budeme mít možnost změnit, tak přijďte podpořit náš tým na stadion U Nisy!

Vsaďte si u Tipsportu!

I na zápas proti Plzni si můžete vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending FITING SERVIS
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec