FC Slovan Liberec | V sobotu nás čeká další venkovní utkání, tentokrát na půdě Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
23.04.2021

V sobotu nás čeká další venkovní utkání, tentokrát na půdě Mladé Boleslavi

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřenci trenéra Hoftycha vyrazí na druhé venkovní utkání v řadě. Po výhře v Opavě nás čeká oblíbený soupeř v podobě Mladé Boleslavi. Slovan má stále o co hrát, protože pořád máme šanci na kvalifikaci do evropských pohárů. Ani Středočeši nebudou bez motivace, pod taktovkou Karla Jarolíma určitě nebudou chtít sestoupit z nejvyšší soutěže, náskok mají sedm bodů. Utkání startuje v sobotu v 16 hodin a na webu vám přineseme textovou reportáž.

FK Mladá Boleslav - vzdálení se od sestupových pozic a pokus o klidné dohrání sezóny

Středočeši rozhodně neprožívají sezónu, jakou si představovali před jejím začátkem. Po 28 odehraných zápasech se nacházejí až na čtrnácté příčce ligové tabulky a na šestnácté místo, které by znamenalo sestup, mají náskok sedmi bodů. Rozhodně tedy ještě nemají vyhráno a musejí sbírat body v následujících zápasech.

V minulých utkáních se jim to vcelku dařilo. Po dvou remízách (2:2 v Ďolíčku s Pardubicemi a 0:0 doma s Příbramí) si připsali dvě vítězství, když zvítězili ve velmi důležitých zápasech v Teplicích 3:1 a doma s Opavou 2:0. Poslední utkání už ale Středočechům nevyšlo, to když padli 1:2 v Ostravě, kde domácí otočili vývoj utkání.

Jak již bylo psáno, Mladá Boleslav se nachází na 14. místě tabulky, a to se ziskem 27 bodů za šest výher, devět remíz a třináct porážek při negativním skóre 35:45. Nejlepším střelcem týmu je se šesti přesnými zásahy Michal Škoda. Nejlepším nahrávačem je tentýž hráč, když vyslal čtyři gólové přihrávky svým spoluhráčům. V brance se pak střídají Petr Mikulec, který odchytal třináct zápasů, Jakub Diviš, který zasáhl do sedmi duelů a zkušený Jan Šeda, se šesti starty v tomto ročníku.

FC Slovan Liberec - ligová výhra v Opavě a stále šance na poháry

Slovan zabral po více než měsíci a konečně si připsal tři body, když zvítězil v týdnu ve vloženém kole 2:0 na půdě Opavy. O branky se postarali Imad Rondić a Michal Sadílek, kteří si zároveň navzájem asistovali u obou gólů. Ve Slezsku se náš tým musel obejít bez dvou nejlepších střelců týmu, devítigólového Rabušice a kolumbijského křídelníka Mosquery, který se v modrobílém dresu prosadil již šestkrát.

V Mladé Boleslavi budou naopak chybět střelec úvodního gólu v Opavě Imad Rondić, a také záložník Jakub Pešek, kteří ve Slezsku viděli čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Dobrou zprávou je, že ve druhém poločase se dostal na hřiště Jan Matoušek, který je zpět po vleklém zranění. Na lavičce jsme také mohli poprvé zahlédnout senegalského útočníka Diamého, se kterým může počítat trenér Hoftych do dalších zápasů.

Středočeši z města automobilů jsou pro Slovan poměrně oblíbeným soupeřem. Naposledy jsme se s Mladou Boleslaví utkali doma v minulém roce pět dní před Vánoci, kdy z toho bylo jednoznačné vítězství 3:0. Ačkoliv budeme hrát následující utkání na jejich stadionu, měli bychom být mírným favoritem. Pokud chtějí hráči navíc stále pomýšlet na příčky zaručující pohárovou Evropu, měli by v Mladé Boleslavi zvítězit.

Jak již bylo psáno, do sestavy se vrátí nejlepší střelec Slovanu Michael Rabušic, který zapsal prozatím devět branek. Nejlepším asistentem je s pěti přihrávkami na gól Jakub Pešek, který bude naopak chybět. V brance se čím dál více zabydluje Milan Knobloch, který v posledním utkání vychytal čisté konto. Na čtvrté místo, které okupuje Slovácko a je posledním místem zaručujícím cestu do Evropy, ztrácíme sedm bodů.

Povede se domácí Mladé Boleslavi urvat další ligové body, nebo bude úspěšnější Slovan, který to na Středočechy umí? To se dozvíme v sobotu 24. 4. Začátek utkání je naplánován na 16:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Star taxi
Mediální partneři
rtm plus Hattrick