FC Slovan Liberec | V těchto výkonech musíme pokračovat, říká záložník Lukáš Červ
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2023

V těchto výkonech musíme pokračovat, říká záložník Lukáš Červ

Adam Žatečka
Liberec - Po minulém kole, kdy nemohl zasáhnout do zápasu, kvůli kartám, se Lukáš Červ proti „své“ Slavii dostal opět do základní sestavy. Ve 24. minutě poslal Slovan do vedení, avšak svůj gól neslavil. Ve středu pole svedl spoustu těžkých soubojů, ty má ale rád. Poté v 80. minutě střídal. Na tiskové konferenci s úsměvem na tváři odpovídal na dotazy novinářů.

Jak bys zhodnotil utkání?

Byl to hezký zápas, nahoru, dolů. Slavia byla více na balónu. My jsme si v týdnu řekli, že to bude hlavně o nás, o bojovnosti jeden za druhého, což si myslím, že jsme prokázali. Dřeli jsme až do umření. Dostali jsme gól z penalty, ale pak jsme to bojovností a týmovým duchem vyrovnali na 2:2 za což jsem moc vděčný.

Jaké je to dát gól Slavii, týmu, který tě vychoval?

Je to zajímavé, bylo to pod tribunou sever, což jsem si jako malý vždy přál, dát pod ní gól. Dnes jsem ho sice dal, ale v jiném dresu (směje se). Teď bojuji za Liberec, bylo to pro mě speciální utkání, pro sebe jsem to okořenil gólem, který pomohl k remíze, takže jsem za to vděčný.

Byl jsi rozhodnutý, že nebudeš slavit?

Úplně rozhodnutý jsem nebyl, ještě včera jsem přemýšlel, co bych dělal, kdybych dal gól. Nakonec jsem to ustál, bylo to pro mě takové přirozené, protože jsem tam vyrůstal. Prožíval jsem to jen uvnitř, ale chtěl jsem projevit úctu k tomu klubu, který mě vychoval.

Jaké byly souboje ve středu pole?

Byly dobré, mě baví když je to tvrdé. To, že se to vyhrotilo ke konci bylo způsobeno tím, jak to bylo pískáno. Myslím, že všechny souboje proběhly s respektem a žádné zákeřnosti tam nebyly.

Čím to je, že proti vysoko postaveným týmům hrajete úplně jinak, než proti těm ostatním?

Je to o přístupu. V týdnu jsme si řekli, že to co se stalo, se nesmí opakovat. Už i na tréninku bylo znát, že tým tím víc žije. Dávali jsme do toho všechno a pak nás to odměnilo v zápase, tím, že jsme v 95. minutě vyrovnali. Musíme zvládnout hlavně další zápasy po repre pauze.

Může vám tento bod pomoct do dalších zápasů?

Věřím tomu, ale musíme takto bojovat ve všech zápasech. Pro mě je tohle takový bod navíc, úplně nám nešlo o to, jak to dopadne, ale o to abychom si dodali sebevědomí bojovností a tím, že na hřišti necháme úplně všechno. Musíme v tom pokračovat i v dalších zápasech, aby tomu tak bylo i potom.

Jak moc vám pomáhá Victor Olatunji?

Při té gólové situaci to udělal výborně. Ale nešlo ani tak úplně o ten gól. Dneska dřel, což se mu předtím úplně nedařilo, Rambo a Theo mu říkali, že do toho musí dávat víc, i když nemá balón. Ale není to jen o něm, bylo to úplně o všech. Jeho to dnes odměnilo gólem, za což jsem rád a doufám, že mu to pomůže.

Jak to vypadá s tvým kolenem?

Už jsem nemohl, měl jsem křeče. Jak jsem byl vyčerpaný a šel jsem do výskoku, tak jsem to nestihl ztlumit a dopadl jsem na propnutou nohu. Teď to budu ledovat a snad to bude dobré.

Co bys řekl k té penaltě?

Byl jsem hned u toho, viděl jsem to dobře. Pět minut před tím byl úplně stejný souboj, bez přerušení se hrálo dál a teď se najednou pískala penalta, která za mě určitě nebyla.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich A net
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec