FC Slovan Liberec | VIDEO: Byl jsem si jistý, že jde o dobrý krok, říká Plechatý
Menu Další Zavřít Zavřít
08.09.2021

VIDEO: Byl jsem si jistý, že jde o dobrý krok, říká Plechatý

Redakce
Liberec – Původně měl hostovat v Mladé Boleslavi, nakonec na poslední chvíli zvolil angažmá pod trenérem Lubošem Kozlem v našem mužstvu. Dominik Plechatý zabojuje o základní sestavu, cíle si dává jen kolektivní. „Důležité jsou body v tabulce a úspěch týmu. Věřím, že pomůžu Slovanu ze dna a zároveň Slovan pomůže mně," říká úvodem.

Jak vůbec probíhal kontakt s Libercem? Domluva byla hotová jen krátce před koncem přestupního období. „Když se mi ozval pan trenér Luboš Kozel, s nímž jsem spolupracoval už v mládežnických reprezentacích, nabídka mě okamžitě lákala," vysvětluje Dominik Plechatý. Sezonu měl strávit sparťanský stoper v Mladé Boleslavi, nakonec se na hostování přesunul do našeho mužstva.

„Je to určitě výzva, protože se Liberci nepovedl začátek ligy. Doufám, že pomůžu tým dostat ze dna a naopak Slovan pomůže mně v herních zkušenostech a vytížení, které jsem v Boleslavi tolik nedostával. Věřím, že zabojuji o základní sestavu a půjdeme jen nahoru," pokračuje 22letý obránce s jasným dovětkem. „Jak trenéra znám, tak vím, jaký je a naopak. Byl jsem si jistý, že jde o dobrý krok.“

Během reprezentační přestávky začíná na stejné startovací čáře jako ostatní hráči. „Musíme všichni makat na tréninku a říct si o základní sestavu, pak už to bude o trenérově rozhodnutí," uvědomuje si.

V kabině zná spoustu hráčů z kádru Sparty nebo mládežnických reprezentací. „Hned jsem poznal, že je to v partě super nastavené. Kabina je cíl k úspěchu.“ A jaké si dává Dominik Plechatý cíle? „Probojovat se do základní sestavy. Ale důležité jsou pro mě hlavně body v tabulce a úspěch týmů," dodává.

Kompletní rozhovor si můžete pustit ve videu přiloženém níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Naše pekárna
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls