FC Slovan Liberec | VIDEO: Fotbal mě pořád baví, říká Pavel Buchvald. Lékaři Slovanu slaví jubileum
Menu Další Zavřít Zavřít
23.01.2022

VIDEO: Fotbal mě pořád baví, říká Pavel Buchvald. Lékaři Slovanu slaví jubileum

Redakce
Liberec – Ve Slovanu pracuje už 30 let. I po pořádné řádce sezon MUDr. Pavla Buchvalda Ph.D. fotbal pořád baví, s kolegou MUDr. Ladislavem Dzanem, Ph.D. se starají o tým po zdravotní stránce. První jmenovaný aktuálně pracuje s kádrem i na soustředění v Turecku.

Rok 2022 bude pro oba lékaře Slovanu jubilejní, v klubu totiž působí už kulatých třicet let, od roku 1992. „Nedávno jsem nad tím zrovna přemýšlel, připadalo mi to hrozně dlouho. Celou ligovou kariéru Slovanu jsem v klubu a byl jsem také jeden ročník v druhé nejvyšší soutěži," usmívá se Pavel Buchvald.

Ani po letech usilovné práce ho fotbal z bezprostřední blízkosti nepřestal bavit. „Baví mě obecně a jsem moc rád, že jsem se k němu dostal. Zkušenost se Slovanem je strašně zajímavá a inspirativní," pokračuje zkušený lékař.

S naším klubem zažil spousty krásných okamžiků včetně tří titulů a několikanásobného postupu do evropských pohárů. „Spousta krásných momentů, ale i třeba výborných ligových zápasů," podotýká.

Práci všem klubovým lékařům výrazně ztížil příchod koronaviru, který ovlivnil celý svět. „Jsem lékař, vím, co nemoc způsobuje. Jsme u pacientů, kteří na něj přímo umírají. Jsem zastáncem očkování, hráčům jsem ho doporučoval. Rozhodli se podle mého správně, tým pochopil problém a postavil se k němu čelem," pokračuje. Jak je na tom kádr vlastně teď na soustředění v Turecku?

„Momentální zdravotní stav týmu je velmi dobrý a to i vzhledem k tomu, že procházíme pokročilejší fází přípravy, kdy se kumulují problémy," vysvětluje. „Jednoho hráče jsme museli nechat doléčit potíže v Liberci, jinak je to zatím dobré," uzavírá Buchvald.

Jaké nejzávažnější zranění musel za léta ve Slovanu řešit? A které komplikace měli fanoušci na tribunách? Kompletní verzi rozhovoru si můžete pustit ve videu přiloženém níže.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Pytloun
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna