FC Slovan Liberec | VIDEO: Hned jsem si vzpomněl, říká Gebre Selassie o obratu s Boleslaví. Co derby?
Menu Další Zavřít Zavřít
23.09.2021

VIDEO: Hned jsem si vzpomněl, říká Gebre Selassie o obratu s Boleslaví. Co derby?

Redakce
Liberec – Podještědské derby se blíží! Už v neděli Slovan naskočí do 9. kola ligového programu v sousedním Jablonci, na Střelnici má živé vzpomínky i Theodor Gebre Selassie. Právě tam totiž výrazně nasměroval naše mužstvo k dosud poslednímu titulu gólovým pasem na Vojtěcha Hadaščoka. „Musíme chytit vítr do plachet,“ uvědomuje si před soubojem s rivalem zkušený zadák.

Slovan otočil souboj s Mladou Boleslaví v samotném závěru a třemi body se vykopl z posledního místa tabulky. „Velmi důležitý výsledek. Dokázali jsme duel otočit silou vůle, což se nám nepodařilo v předchozích kolech. Velká vzpruha, doufám, že si ji vezmeme do dalších zápasů,“ komentuje Theodor Gebre Selassie.

I jemu vyvstal na mysli obrat z jarní fáze poslední titulové sezony. Tehdy se střelecky prosadil, obrat na 2:1 proti Středočechům dokonal Miloš Bosančič. „Vzpomněl jsem si hned. Když jsme měli kopat penaltu, říkal jsem si, že budeme hrát na vítězství, pokud proměníme,“ prozrazuje zkušený bek. Júsuf se nemýlil. „Ve chvíli, kdy jsme skóre otočili, se mi vybavil tehdejší zápas. Je to vtipné, ale takové věci se zkrátka ve fotbale dějí. Zajímavá shoda náhod, ovšem nemůžu říct, že by mě to překvapilo.“

V neděli Slovan čeká první Podještědské derby v sezoně, proti rivalovi z Jablonce bude naše mužstvo vyhlížet navázání na poslední vydařený výsledek. „Soupeř hraje ve více soutěžích, doufejme, že budeme dobře připraveni. Musíme hledět na naší situaci optikou zápasu, který se nám podařil. Musíme chytit vítr do plachet, jak se říká,“ uzavírá Gebre Selassie.

Kompletní rozhovor s historickými záběry si můžete pustit v následujícím videu:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Břízky - Euroseal
Mediální partneři
rtm plus eFotbal