FC Slovan Liberec | VIDEO: Hoftych, Koukal a Mikula před ligou. Co padlo na tiskové konferenci?
Menu Další Zavřít Zavřít
23.07.2021

VIDEO: Hoftych, Koukal a Mikula před ligou. Co padlo na tiskové konferenci?

Redakce
Liberec – Ostrý start. Slovan v neděli naskočí do nové sezony, hned zkraje ročníku ho čekají těžké výzvy. Co říká o změnách kádru sportovní ředitel Zdeněk Koukal a jak vnímají atmosféru v kabině trenér Pavel Hoftych a kapitán Jan Mikula?

Slovácko, Sparta, Hradec Králové, Plzeň. Slovan si bude muset zkraje nové sezony poradit s těžkým kalibrem, přípravu kádr podle slov trenéra Pavla Hoftycha zvládl dobře. „Fyzicky jsme připravení. Těší nás, že se až na drobné komplikace vyhýbala týmu zranění, možná ale budou chybět na začátku trochu herní automatismy."

Mužstvo prošlo obměnou, odešli Jakub Pešek, Jhon Mosquera a hostování skončilo hned čtveřici hráčů, naopak Jan Matoušek bude v týmu pokračovat dál. „Matematicky není možné, aby měl Maty další sezonu nepovedenou stejně jako tu minulou, v níž ho brzdila zranění," usmíval se liberecký kouč. „Lepila se na něj v době, kdy už se dostával do psychické pohody. Věříme, že nám výrazně pomůže v číslech směrem dopředu."

Staronovou posilu z minulého ročníku doplnily příchody talentů i zkušených Karola Mészárose s Theodorem Gebre Selassiem. „Kádr není nikdy uzavřený a to stejné platí letos. Budou následovat příchody, ale je možné, že se udějí také odchody. Máme vytipované hráče, transferové okno běží dál," prozradil sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

Kapitánem i nadále zůstává Jan Mikula, který ve Slovanu načne šestou sezonu. V „radě starších" působí také Michael Rabušic a Theo Gebre Selassie. „Jsem rád, že dostávám tolik prostoru na hřišti. Zápasů letos bohužel bude míň, protože nejsme v Evropě, ale o to důležitější každý duel bude," míní levý bek.

Podle něj nebude s novými tvářemi v kabině problém. „Absolutně žádný," dodává rázně s dovětkem, že motivace kádru rozhodně nechybí. Kabina se na start ligy proti Slovácku těší. O šanci si během přípravy řekli také někteří mladší hráči. „Máme to trochu složitější. Kromě Thea máme v obraně jen mladíky, nejstarší je Matěj Chaluš. O šanci si každopádně řekl třeba také Justen Kranthove, který se adaptoval na naše tréninkové dávky. Jde o zajímavý typ fotbalisty," vysvětloval hlavní kouč. Jako jednička podle něho odstartuje sezonu Milan Knobloch.

A cíl do nadcházejícího ročníku? „Máme obměněné mužstvo, odešel Mosquera, Pešek, Sadílek, Jugas, Karafiát, jde o velmi silné hráče. Mužstvo bude znovu hledat svoji tvář, pro nás ani kluky nepůjde o lehký start, potřebujeme dobře vstoupit do sezony, abychom se nadechli. Pak už chceme zase step by step čeřit vody a dotírat se na špičku ligy," pokračuje Hoftych.

Podle všech zúčastněných půjde o náročnou sezonu, kde se bude o horní patro tabulky přát celá řada týmů. „Hodně jich bude vyrovnaných, myslím, že uvidíme peprný boj o šestku i titul," tuší Koukal. „Každopádně je super, že na stadionu mohou být fanoušci. Viděli jsme na mistrovství Evropy, jak to může být fajn. Pro tým je to důležité," uzavírá kouč.

Záznam z tiskové konference:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Profipoint
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls