FC Slovan Liberec | VIDEO: Hrát v lednu? Nutný experiment, komentuje Hoftych
Menu Další Zavřít Zavřít
03.01.2021

VIDEO: Hrát v lednu? Nutný experiment, komentuje Hoftych

Redakce
Liberec – Slovan si zpestří kraťoučkou zimní přípravu tureckým soustředěním, zpracovávat bude také některé hráčské obměny. Trenér Pavel Hoftych ještě před odletem okomentoval aktuální stav kádru včetně klíčových hráčů. „Stát se může cokoliv, ale osu týmu máme a s doplněním si poradíme."

Hlavní důvody cestování do Turecka? Soupeři a trávník. „V našich podmínkách bychom těžko sháněli soupeře. Šlo by o dva mančafty na úrovni druhé ligy, navíc potřebujeme přírodní trávu, aby se nohy stihly adaptovat," vysvětloval Pavel Hoftych důvod, proč se Slovan přesouvá na soustředí.

Kádr příliš času na trénink nemá, k 15. kolu s Bohemians 1905 nastoupí už 16. ledna. „Z pohledu trenérů i hráčů je fajn hrát zápasy až do 20. prosince a pak ještě v půlce ledna. Ale hřiště dostanou zabrat, otázkou zůstává, jak budou vypadat v únoru," pokračoval trenér s dovětkem, že jde o vynucenou situaci. „Experiment, který byl nutný. Uvidíme, co udělá v našich klimatických podmínkách, ale víc zápasů vítám."

Do Turecka odletí s A-týmem i vybraní hráči z akademie, už natrvalo se do hlavního týmu posune Kristian Michal. Realizační tým přesvědčil svými výkony z podzimu. „Měl menší herní pokles, ale momentálně vypadá dobře."

Kádr kompletní nezůstane, s týmem neodletěl Taras Kačaraba, který jedná o podmínkách působení ve Slavii Praha, opačným směrem by měl putovat Ondřej Karafiát, který už v našem mužstvu dlouhé roky působil. Další hostování čeká Aleše Nešického, který posílil Opavu. Ve Slovanu už nebude pokračovat David Cancola, který si hledá nové angažmá. Tým opustila také slávistická čtveřice Michal Beran, Júsuf Hilál, Jakub Hromada a Daniel Kosek. Jan Matoušek se bude doma věnovat léčbě zranění z posledního podzimního zápasu.

Tým #FCSL právě odlétá do Turecka. ☀️⚽️🇹🇷 #Belek2021 Podívejte se, v jakém složení: ⤵

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Neděle 3. ledna 2021

„Kdykoliv se může stát cokoliv, na jiného hráče základní sestavy však aktuálně nemáme konkrétní nabídku. Jsme připraveni na jakoukoliv variantu, máme rozjednaná některá příchozí jména. Osa týmu zůstává a s doplněním si umíme poradit. Na některých jménech se pracuje, avšak nebudu konkrétní. Víme, že dva tři hráče potřebujeme přivést," uzavřel Hoftych.

Kompletní rozhovor si můžete pustit ve videu přiloženém níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Pavlů innovation
Mediální partneři
Beat radio eFotbal