FC Slovan Liberec | VIDEO: Jsem hodně emoční, fotbalem žiju, říká Lukáš Červ
Menu Další Zavřít Zavřít
23.06.2022

VIDEO: Jsem hodně emoční, fotbalem žiju, říká Lukáš Červ

Redakce
Liberec – Rodák ze Šestajovic přestoupil do Slovanu z pražské Slavie. Lukáš Červ, který je členem národního týmu do 21 let, věří v úspěšnou sezonu. „Když jsem přijel, viděl jsem tituly a vítězství v poháru. Je tu tým na to, abychom hráli nahoře," říká. Ve videu naleznete i záběry z tréninku.

Právě v Liberci si před dvěma lety Lukáš Červ připsal za Slavii svoji ligovou premiéru, v posledních sezonách oblékal dres druholigové Jihlavy a Pardubic. „Obě angažmá mi moc pomohla. V Jihlavě jsem si poprvé zkusil chlapský fotbal. Druhá liga je ještě soubojovější, navíc jsme hráli skoro celou sezonu o záchranu. Říkal jsem si, že už nikdy nechci hrát na sestupových příčkách, přišel jsem do Pardubic a hráli jsme znovu celou sezonu o záchranu," vypráví s úsměvem nová posila Slovanu. „Ale i to mi pomohlo, zvládli jsme to a udrželi se v lize," dodává.

Pod Ještědem bude bydlet, není zastáncem dojíždění. „Slovan je velký klub. Když jsem přijel, viděl jsem tituly, vyhrané poháry. Poslední dvě sezony se Liberci možná tolik nepovedly, ale je tu tým na to, abychom hráli nahoře v tabulce," říká Lukáš Červ.

A jak sám sebe vidí jako hráče? „Jsem hodně emoční, což věřím, že přenáším na spoluhráče. Fotbalem žiju, fotbal žeru, to je společně se souboji a držením prostoru moje přednost. Ale měl bych jako střeďák dávat víc branek a asistencí," dodává.

Kompletní videorozhovor si můžete společně se záběry z tréninku pustit níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Pytloun
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick