FC Slovan Liberec | VIDEO: Jsem rád, že jsem zpět. Cítím se lépe a lépe, říká Júsuf
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2021

VIDEO: Jsem rád, že jsem zpět. Cítím se lépe a lépe, říká Júsuf

Redakce
Liberec – Pod Ještěd se vrátil po více než půl roce. Júsuf Hilál bojoval se zraněním i menší herní vytížeností, čas v kabině Slovanu si ale užívá. A nebojí se také mluvit česky. „Rozumím všemu, ale řeč mi mimo stadion moc nejde, v šatně se snažím," usmívá se v rozhovoru. Uvnitř článku naleznete také video se záběry z tréninku.

„První půlrok v Liberci pro mě byl super. Kvalifikovali jsme se do Evropské ligy a povedly se nám skvělé věci pro tým. Jsem šťastný, že můžu být zpátky," odstartoval 28letý útočník anglický rozhovor. Během minulé reprezentační přestávky byl povolán na sraz své reprezentace. Odehrál 71 minut ve druhém zápase s Novým Zélandem (0:1), na první proti Curacau se nestihl připravit kvůli pozdnímu příletu.

Utkání mělo hlavně fyzický bonus. „Určitě je pro mě dobré odehrát takový počet minut. Dlouho jsem nehrál. Podobné zápasy zlepšují kondici," měl jasno. Jak na tom tedy po fyzické stránce je? „Cítím se lépe a lépe. Poctivě trénuji, tvrdou přípravu potřebuji."

Zápas se Slavií mohl kvůli dohodě klubů sledovat jen z tribuny, výkon spoluhráčů se mu zamlouval. „Nezasloužili jsme si výsledek 1:3, hráli jsme dobře a vytvořili jsme si hodně šancí," mínil. Uvědomuje si, že domácí bitva s Olomoucí bude klíčová. „Potřebujeme body. Je to pro nás nejdůležitější zápas a to říkám bez tlaku. Doma se musíme rvát, abychom neztratili ani jeden."

A jak vzpomíná na vydařenou otočku proti Mladé Boleslavi (2:1)? „Byl to dobrý zápas. Podařilo se mi dát gól a nahrávku, ale hlavně díky celému týmu. Díky jeho práci. Není pro mě důležité, jestli se prosadím, nejdůležitější jsou tři body. Potřebujeme góly a body, abychom se v lize posunuli a byli na lepších pozicích."

Kompletní rozhovor společně se záběry z tréninku naleznete ve videu přiloženém níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Jizerské pekárny
Mediální partneři
Beat radio Náš region