FC Slovan Liberec | VIDEO: Musíme být efektivní, nabádá Mészáros před Dynamem
Menu Další Zavřít Zavřít
20.08.2021

VIDEO: Musíme být efektivní, nabádá Mészáros před Dynamem

Redakce
Liberec – Už v neděli Slovan zakončí úvodní pětici kol nového ročníku FORTUNA:LIGY. Odpolední duel s Českými Budějovicemi (16:00) bude důležitý jak z hlediska výsledku, tak sebevědomí týmu. „Soupeř bude chtít držet míč a být nebezpečný v přechodové fázi. Musíme být efektivní,“ velí Karol Mészáros, který v přestupovém období zamířil pod Ještěd právě z kádru Dynama.

Úvodní los poslal našemu mužstvu do cesty tři účastníky evropských pohárových bojů a nováčka z Hradce Králové. Slovan vyválčil bod, který mohl znásobit minulý víkend, ovšem v závěrečném tlaku s Plzní (0:1) chyběla přesnost i klid ve finální fázi. Realizační tým se proto dál snaží udržovat pozitivní náladu.

„Není to jednoduché období pro nás trenéry, hráče ani klub. Negace ovšem ničemu nepomůže, snažíme se hráčům dodávat sebevědomí,“ prozrazuje před nedělním pátým kolem kouč Pavel Hoftych. Tým měl dokonce lehce upravený tréninkový program. „Hráli jsme na dva týmy proti sobě, měli jsme také soutěž ve střelbě, po níž poražení musí přinést občerstvení do kabiny. Situace každopádně není optimálně rozjetá, potřebujeme začít bodovat. To je jasné.“

A co situace v Dynamu? „Soupeř má dobré mužstvo, kádr zůstal pohromadě z minulé sezony a ještě ho vhodně doplnili. Mají určitě svoji kvalitu,“ ví trenér. Na to stejné upozorňuje také Mészáros, který na jihu Čech ještě minulou sezonu působil. „Tuším, co budou chtít hrát. V Budějovicích se obměnil kádr, ale předvádějí kombinační fotbal s držením míče. Budou nebezpeční z hlediska přechodové fáze. “

Jaký by mohl být recept? „Musíme být efektivní a produktivní. Když se to povede, budeme bodovat,“ doplňuje krajní záložník.

Kompletní rozhovory i netradiční záběry z tréninku na Letce naleznete ve videu přiloženém níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Niosport
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna