FC Slovan Liberec | VIDEO: Trenér Pavel Hoftych před zápasem s FCSB
Menu Další Zavřít Zavřít
23.09.2020

VIDEO: Trenér Pavel Hoftych před zápasem s FCSB

Redakce
Giurgiu/Liberec - Už ve čtvrtek (19:30 SEČ) Slovan odehraje utkání třetího předkola Evropské ligy s rumunským FCSB. Jak vidí trenér Pavel Hoftych šance našeho mužstva a co říká na koronavirovou situaci v kádru soupeře? Kompletní rozhovor můžete zhlédnout ve videu přiloženém uvnitř článku.

Slovan do Rumunska odcestoval ve středu dopoledne, po dvouhodinovém letu do Bukurešti ho čekala ještě stejné dlouhá štreka autobusem do Giurgiu. Jak tým během složitého období s koronavirovou nákazou v kádru soupeře Pavel Hoftych s asistenty připravovali? „Člověk zkrátka musí být připravený na vše, neděláme z toho vědu. Dostáváme informace, které sice pokaždé něco mění, ale jsme zvyklí už z dob trénování juniorky a mládeže. Tam se vše kvůli školám a absencím mění ze dne na den, stačilo tedy vlastně jen model přenést do Evropské ligy."

Kouč našeho mužstva pokračoval vyhlídkami na postup. „Kdyby soupeř hrál v plné sestavě, byli bychom určitě outsiderem. Šance by byly vzhledem k jednomu zápasu bez odvety malé, teď se však pomalu vyrovnávají." V Rumunsku čekají Slovan i jiné nástrahy než kvalita protivníka. „Neříkám, že jsme favoritem - to určitě ne. Stále jedeme na nepřátelskou půdu a vím, že Rumuni dokáží soupeři znepříjemnit pobyt i tahy mimo hřiště a arogancí," pokračoval Hoftych.

Sestavu domácích zatím trenéři příliš odhadovat nemohou. „Beru to tak, že se nám šance zvýšily a počkáme, s kým nakonec nastoupí. I kdyby nastoupili s kýmkoliv, pořád jde o líheň, která je velmi kvalitní.“ Fanoušci mají stále ještě živé vzpomínky na 11 let staré vyřazení Dinamem Bukurešť ve čtvrtém předkole Evropské ligy, zápas tehdy Hoftych sledoval v televizi.

„Bavili jsme se o tom s Jiřím Neumanem a Petrem Ulihrachem, kteří během té doby ve Slovanu působili. Na zápas si vzpomínám, říkal jsem si 3:0 venku - jasná hitparáda doma. U Nisy však přišla otočka s nepochopitelnými chybami libereckého týmu a neproměněnou penaltou," kroutil hlavou trenér.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Bazén Liberec
Mediální partneři
rtm plus Rengl