FC Slovan Liberec | VIDEO: Vím, že můžu ukázat o něco víc kvalitu a dopad na hru,“ ví Tiéhi
Menu Další Zavřít Zavřít
27.10.2021

VIDEO: Vím, že můžu ukázat o něco víc kvalitu a dopad na hru,“ ví Tiéhi

Redakce
Rychle si vybojoval místo v základní sestavě. Christ Tiéhi patří k základním pilířům ve středu hřiště, poslední dva duely ovšem nemohl nastoupit kvůli červené kartě a následnému disciplinárnímu trestu. I tak si start angažmá francouzský záložník užívá. „Přišel jsem ve stejné chvíli jako nový trenér, což mi pomohlo,“ uvědomuje si.

Tiéhi má bohaté zkušenosti s evropskými soutěžemi. Hrál v rodné Francii, vyzkoušel si i anglický fotbal, než nakonec zakotvil v Česku. Na tuzemskou scénu ho přivedla Opava. Do Liberce se přesunul po rok dlouhém angažmá ve Slezsku. „Je těžké se přizpůsobovat na rozdílné ligy… Myslím ale, že moje adaptace v české lize proběhla dobře. Soutěž je podobně soubojová jako fotbal na ostrovech a technická zase jako ve Francii,“ komentoval 23letý záložník.

Jeho snem je si jednou zahrát za národní tým na mistrovství světa. Co mu trenér Luboš Kozel říkal na první výkony ve Slovanu? „Vidím, že měl trenér radost z toho, jak jsem hrál. Ale vím, že můžu ještě o něco víc ukázat kvalitu a mít ještě větší dopad na hru,“ doplnil Tiéhi.

Ten si zároveň uvědomuje, jak důležitý bude nadcházející zápas v Teplicích (sobota od 15 hodin). „Jsme v situaci, kdy je pro nás důležitý každý zápas. Musíme brát body. Doufám, že budu v nominaci na Teplice. Těším se na to.“

Kompletní rozhovor si společně se záběry z tréninku můžete pustit ve videu níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Kitl
Mediální partneři
rtm plus Hattrick