FC Slovan Liberec | VIDEO: Získané body? Mohlo to být horší i lepší, ví Vliegen
Menu Další Zavřít Zavřít
08.09.2022

VIDEO: Získané body? Mohlo to být horší i lepší, ví Vliegen

Redakce
Liberec – Dva anglické týdny za sebou. Slovan čeká o víkendu souboj v Ďolíčku s domácími Bohemians, posléze se vydá k utkání MOL Cupu do Rokycan. Ty fotbalový svátek pořádně promují, na Twitteru si mimo jiné připravili i vzkaz pro Oliviera Vliegena a Micka van Burena v nizozemštině. „Udělali to hezky, ale nemuseli, umím už i česky," vzkazuje s úsměvem 23letý gólman.

Naše mužstvo vstoupilo do sezony s bilancí tří výher, dvou remíz a stejného počtu porážek. „Mohlo to být horší i lepší," míní Olivier Vliegen. Ten prozatím v lize nastoupil ke všem duelům jako brankářská jednička. „Jsem spokojený, byl to můj cíl na tuto sezonu. Pracoval jsem proto.“

Se svými výkony je prozatím belgický gólman spokojený, mrzí ho akorát inkasovaná branka v duelu s Českými Budějovicemi. „Velká škoda. Bavili jsme se s Márou Čechem, že jsem chytal perfektní zápas i co se týče hry nohou, bohužel během poslední minuty přišla chyba," shrnuje. „O tom, jestli útočník nedá gól, druhý den nikdo mluvit nebude, ale chyba gólmana je fatální," uvědomuje si.

Do Ďolíčku se těší, i když se tam našemu celku příliš nedaří. „Mám na tamější prostředí dobré vzpomínky. Odehrál jsem tam první ligový zápas a hned jsem udržel nulu. Moji první a zatím poslední, doufám, že by se takový průběh mohl zopakovat a vyhrajeme," přeje si Vliegen.

A co pohár s Rokycany? „Udělali to video hezky, ale nemuseli. Mluvím česky, rozumím dobře," komentuje video s vlámským komentářem. „Pohárová utkání v prvních kolech jsou těžká, minule jsme prohráli se Zbuzany. Teď musíme být maximálně koncentrovaní a stoprocentně připravení," uzavírá.

Kompletní rozhovor se záběry z tréninku si můžete pustit v níže přiloženém videu:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec ITADECO
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec