FC Slovan Liberec | Václav Hladký přestupuje do skotského St. Mirren FC
Menu Další Zavřít Zavřít
11.01.2019

Václav Hladký přestupuje do skotského St. Mirren FC

Redakce
Osmadvacetiletý gólman míří z Liberce na Britské ostrovy, konkrétně do skotského prvoligového klubu St. Mirren FC, kam přestupuje půl roku před vypršením smlouvy ve Slovanu. Kvůli finalizaci transferu už s naším týmem ani neodletěl na kyperské soustředění a dnes podepsal smlouvu v novém klubu.

Václav Hladký přišel do Liberce v létě 2015 z Brna, strávil u nás celkem tři a půl sezóny. Kromě loňského jara a začátku podzimní části sezóny v našem klubu působil většinou jako brankářská dvojka a kryl záda jiným gólmanům, proto si v dresu Slovanu připsal jen 31 ligových startů. Zachytal si ale například i v utkání základní skupiny Evropské ligy na půdě Fiorentiny. Jak se jeho přestup do Skotska rodil, nám prozradil sám hráč: "K prvnímu kontaktu došlo už před Vánocemi. Dokonce chtěli, abych přiletěl okamžitě, protože mezi svátky hráli tři zápasy, ale bylo toho ještě hodně k řešení, takže se vše dotáhlo až po Novém roce, definitivně až v tomto týdnu."

Na nové angažmá se Hladký těší: "Do Skotska přestupuji s velkými očekáváními, je to britský fotbal a právě ostrovní fotbal byl vždycky můj sen, takže se na to ohromně těším, hlavně na vyprodané velké stadiony týmů jako Celtic, Rangers, Hearts nebo Aberdeen, ale samozřejmě i na náš stadion, který má také úžasnou atmosféru. Jsem strašně rád, že to dopadlo," pochvaluje si změnu prostředí, ale na Slovan určitě nezanevřel a ze Skotska vzkázal: "Na angažmá v Liberci budu vzpomínat hodně, a to jak na všechny pozitivní věci, tak i na ty negativní, které k fotbalovému, ale i osobnímu životu taky patří. Myslím si, že za těch tři a půl roku v Liberci jsem strašně vyspěl, jak lidsky, tak fotbalově. Budu na to vzpomínat v dobrém, protože jsem si tam našel i spoustu přátel mimo fotbal. Budu se tam rád vracet, ať už na fotbal nebo za přáteli. Liberec se stal mým druhým domovem a určitě na něj nikdy nezapomenu."

Václavovi děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN NET-SYSTEM
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal