FC Slovan Liberec | Ve středečním vloženém kole vyrazíme na dlouhou cestu do Opavy
Menu Další Zavřít Zavřít
20.04.2021

Ve středečním vloženém kole vyrazíme na dlouhou cestu do Opavy

Tomáš Honzejk
Liberec - Souboj dvou trápících se celků. Tak by se dalo nazvat utkání 28. kola FORTUNA:LIGY mezi domácím Slezským FC a naším mužstvem, tedy Slovanem Liberec. Slezané se v posledních pěti ligových zápasech gólově prosadili dvakrát, jednou vyhráli a čtyřikrát prohráli. Slovan dal ve stejném počtu duelů o jeden gól více a má o remízu navíc. Duel odstartuje v Opavě ve středu v 15:00.

SFC Opava - propad na poslední místo tabulky a obavy o sestup

Slezané začínají mít nůž na krku. Poslední čtyři ligová utkání Opava prohrála a vstřelila v nich pouze jeden gól. Po poslední porážce v Mladé Boleslavi se navíc svěřenci Radoslava Kováče propadli na poslední místo ligové tabulky a na první nesestupovou příčku momentálně ztrácejí devět bodů.

V utkání s naším týmem budou chtít Slezané určitě odčinit podzimní venkovní porážku 0:2. Kdo si ale zápas pamatuje, ví, že před tímto utkáním provázely Opavu obrovské koronavirové problémy a zápas se málem odložil. Nakonec se však zvládl odehrát a Opava v sestavě s mnoha dorostenci podlehla U Nisy Liberci 0:2, když se prosadil Rabušic z penalty a Taras Kačaraba po rohovém kopu.

Po prohře 1:2 doma se Slováckem, ztraceném slezském derby na půdě ostravského Baníku (0:3) a již zmiňované porážce 0:2 v Mladé Boleslavi tak mají hráči hájící modro-žluté barvy další příležitost na zisk velmi cenných záchranářských bodů. Naše mužstvo ale také potřebuje každý bod, pokud chce stále pomýšlet na umístění zaručující pohárovou Evropu a svou kůži rozhodně nedá lacino.

Jak již bylo psáno, Slezský FC Opava se momentálně nachází na posledním, tedy 18. místě ligové tabulky, se ziskem pouhých 15 bodů za tři výhry, šest remíz a hned 18 porážek při negativním skóre 16:54. Jedná se zároveň o nejhorší útok ligy a po Teplicích, které inkasovaly 57 branek, také druhou nejhorší obranu. Nejvíce gólů (3) vstřelil v opavském dresu stále liberecký Aleš Nešický, dva přesné zásahy zapsali Jan Žídek a Karol Mondek. Nejlepším nahrávačem je pak se dvěma asistencemi Lukáš Holík.

FC Slovan Liberec - střelecká nemohoucnost a góly inkasované z penalt

Kouzlo Milana Knoblocha při pokutových kopech je pryč. Poslední dva zápasy jsme prohráli shodně 0:1. V obou případech rozhodla o vítězství soupeře proměněná penalta. Na opačné straně hřiště to bohužel momentálně vázne. Vždyť v posledních třech ligových utkáních se Slovanu nepodařilo skórovat ani jednou. Naposledy skóroval před měsícem Michael Rabušic z penalty v derby s Jabloncem. Od té doby našim hráčům zvlhl střelecký prach.

Slovan navíc v posledních pěti ligových utkáních zvítězil jen jednou, jednou remizoval a hned třikrát prohrál. Tato nelichotivá série bohužel zapříčinila, že v bojích o evropské poháry začínáme výrazně ztrácet. Na čtvrté Slovácko, které zatím drží poslední postupovou příčku do pohárů, momentálně ztrácíme sedm bodů. Zápas v Opavě je potřeba za každou cenu zvládnout. Pro karetní tresty bude bohužel chybět nejlepší střelec týmu Michael Rabušic, který viděl v utkání se Slavií čtvrtou žlutou kartu v sezóně, a také kolumbijský křídelník Jhon Mosquera, který už stihl nasbírat žlutých karet osm.

V karetním ohrožení proti Opavě pak budou Jakub Pešek s Imadem Rondićem (3 žluté karty) a Ondřej Karafiát s Michalem Sadílkem (7 žlutých karet). V ligové tabulce patří našemu týmu po 27 odehraných kolech šestá příčka se ziskem 43 bodů za 12 výher, 7 remíz a 8 porážek. Skóre máme výrazně pozitivní, a to 37:24, což stále znamená druhou nejlepší obranu v lize. Nejlepším střelcem je s devíti zásahy Michael Rabušic, který do utkání nezasáhne z důvodu zmiňovaného výše. Nejvíce asistencí u gólů má Jakub Pešek, který nahrál na pět přesných tref, a momentálně nosí speciální dres pro ligového krále asistencí.

Kdy jindy se vrátit na vítěznou vlnu, když ne na půdě posledního celku? Utkání startuje na opavském Městském stadionu ve středu 21. 4. od 15h a na webu vám přineseme textovou reportáž.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec