FC Slovan Liberec | Ve středu budeme doma dohrávat odložené utkání se Zlínem
Menu Další Zavřít Zavřít
16.02.2021

Ve středu budeme doma dohrávat odložené utkání se Zlínem

Ondřej Marko
Liberec – Vinou karantény našeho soupeře bylo utkání 17. kola FORTUNA:LIGY odloženo a namísto posledního lednového dne bude odehráno tuto středu. Se Zlínem se utkáme poprvé za necelých 14 měsíců, v posledním vzájemném zápase jsme zvítězili 5:0, navážeme na něj? Výkop je naplánován na středu od 14:00.

FC Fastav Zlín – série osmi ligových utkání bez výhry

Zlín neprožívá úplně ideální start do jarní fáze FORTUNA:LIGY. Zatím stihl odehrát čtyři zápasy, ze kterých si odvezl tři body. Třikrát remizoval, z toho dokonce dvakrát bez vstřelené branky (s Opavou a Brnem) a jednou 1:1 (s Ostravou). Ke konci ledna poté prohrál s pražskou Slavií vysoko 2:6.

V posledním duelu, který sehráli minulý týden v Brně, vybojovali bod díky zásahu systému VAR. Ševci vystřelili za celý zápas pouze čtyřikrát, Brno je přestřílelo více než dvojnásobně. Soupeř by je také bez videorozhodčího nakonec porazil, nicméně gól Bariše z 88. minuty nakonec nebyl uznán kvůli faulu.

Svěřenci trenéra Páníka se momentálně nacházejí na 13. příčce a na sestupové pozice mají náskok sedmi bodů. Navíc k tomu všemu mají o dva odehrané zápasy méně, s výjimkou Mladé Boleslavi, na kterou ztrácí utkání jedno. Aktuálními tabulkovými sousedy jsou Bohemians a Teplice. Zlín má navíc momentálně sérii osmi ligových utkání bez výhry (čtyři prohry a čtyři porážky), přičemž naposledy zvítězil v listopadu na půdě Karviné.

Nejlepším střelcem ševců je Tomáš Poznar, který má aktuálně na kontě sedm branek, což je třetí nejvyšší hodnota v lize. Stejný počet má náš Michael Rabušic a sparťanský David Karlsson. Oba jmenovaní k tomu však mají navíc i asistenci. V týmu mají dalších sedm hráčů, kteří se v letošní sezoně taktéž trefili. Nejproduktivnějším z nich je mladý francouzský záložník Youba Drame, který si připsal tři branky a dvě asistence.

Nejzajímavější změny v kádru Zlína

Roman Potočný (hostování), Ostrava –> Zlín
Patrik Slaměna, Zlín –> Olomouc
Dominik Janošek (hostování), Plzeň –> Zlín
Martin N´Gimbi (návrat z hostování), Třinec –> Zlín

FC Slovan Liberec – šance na náskok před tabulkovými rivaly

Slovan v neděli odehrál domácí ligové utkání s Českými Budějovicemi. Zápas byl velice chudý na střelecké pokusy, za celé utkání jsme vystřelili pouze jednou na bránu, soupeř ani jednou. Přesto jsme mohli skórovat i z malého množství šancí. Bohužel se nám ale nepodařilo žádnou proměnit a zápas skončil bezbrankovou remízou.

Náš tým se teď ve velmi vyrovnané tabulce nachází na páté pozici. Mezi pátým a desátým místem je v letošním ročníku zatím rozdíl pouhých dvou bodů. Stejně bodů jako máme my, má i Ostrava a České Budějovice. O bod méně má Plzeň a Pardubice. Oproti tabulkovým rivalům ovšem máme o zápas méně. Čtvrtá pozice, tedy i jedna z cest do evropských pohárů, patří Slovácku. Na něj ztrácíme pět bodů, bohužel však zápasů máme stejně.

Bude to už 14 měsíců, kdy jsme se naposledy utkali se Zlínem. Stalo se tak rovněž v 17. kole loňské sezony české nejvyšší soutěže. Slovan tehdy zvítězil vysoko 5:0, přičemž pouze jeden ze střelců je stále naším hráčem. Skóre otevřel bývalý kapitán Breite, pak na něj navázal Musa a první poločas uzavřel Potočný, který teď hostuje právě ve Zlíně. Další branku obstaral opět Potočný a konečně poslední gól přidal Pešek. Velmi dobrý zápas to byl také pro Malinského, který asistoval všem třem prvním gólům.

Utkání se odehraje na stadionu U Nisy ve středu od 14:00, stále bez přítomnosti diváků.

Až do výkopu dnešního duelu #LIBZLN můžete posílat vaše tipy k soutěži zveřejněné v online bulletinu #FCSL už v původním...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Úterý 16. února 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Auto Koutek
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl