FC Slovan Liberec | Ve středu hrajeme v Plzni čtvrtfinále MOL Cupu
Menu Další Zavřít Zavřít
06.04.2021

Ve středu hrajeme v Plzni čtvrtfinále MOL Cupu

Ondřej Marko
Liberec – V českém poháru zbylo už pouze osm nejlepších celků. Pro postup do semifinále pojedeme zabojovat do Plzně, kterou jsme v letošní sezoně porazili v obou ligových duelech. Západočeši navíc vinou karantény hráli v neděli po téměř měsíční pauze. Porazíme Plzeň i potřetí v sezoně? V Doosan Aréně se bude hrát ve středu od 15:30.

FC Viktoria Plzeň – nedávný konec měsíční pauzy

Na rozdíl od našeho předchozího pohárového soupeře (České Budějovice) musela Plzeň odehrát oba zápasy, aby do čtvrtfinále postoupila. V únoru jasně porazila třetiligové Přepeře, pro které to byl jediný zápas od října loňského roku (až doposud). Druhý duel sehrála v březnu s Hradcem Králové, který aktuálně vede s tříbodovým náskokem druhou ligu. Poradila si s ním hladce 3:1, a to hlavně zásluhou záložníka Aleše Čermáka, který vstřelil hattrick.

Svěřenci trenéra Adrián Guľy odehráli v letošním roce přesně 11 soutěžních utkání, přičemž o body přišli pouze třikrát. Vedle dvou remíz prohráli letos pouze jednou, a to zrovna při našem vzájemném ligovém duelu na začátku února. Pro porovnání, v posledních deseti zápasech roku 2020 bodovali jen čtyřikrát. Aktuálně má metropole Plzeňského kraje sérii pěti vítězství v řadě (včetně poháru). Díky tomu také stahuje náš ligový náskok, který tvoří již pouhé tři body. Na naše páté místo může pomýšlet také kvůli faktu, že mají odehráno o dva zápasy méně.

Nejlepším ligovým střelcem Západočechů je 29letý, bezmála dvoumetrový francouzský útočník Jean-David Beauguel. S devíti zápisy mu náleží sedmá příčka, shodně branek má i náš Michael Rabušic. Kanadskými body ho převyšuje 23letý záložník Pavel Bucha, který vstřelil branek šest a na dalších pět přihrál. Shodně gólů má na kontě ještě záložník Aleš Čermák (6+1).

Vinou karantény nastoupila Plzeň v neděli k soutěžnímu utkání poprvé po 29 dnech. V ligovém duelu doma vyzvala České Budějovice. Skóre otevřel z voleje Kalvach, nicméně budějovičtí ještě v nastavení poločasu zvládli vyrovnat. Výsledek zlomil svou první trefou v plzeňském dresu Šimon Falta na konečných 2:1.

FC Slovan Liberec – možnost třetí výhry nad Plzní

Co se týče naší cesty do čtvrtfinále poháru, tak ta začala v únoru s Viktorií Žižkov. Kvůli sněhu jsme museli hrát na umělce v Doubí, kde jsme zvládli postoupit až v prodloužení (3:1). Další kolo jsme odehráli také doma, a to s Českými Budějovicemi. Dlouho to vypadalo, že i tentokrát dojde na prodloužení, nicméně naše obavy uklidnil Jakub Pešek. Po centru Jhona Mosquery zajistil svým gólem z 89. minuty postup.

Jak již bylo řečeno, náš poslední zápas s Plzní jsme vyhráli. Tím jsme se stali jediným týmem, kterému se to letos zatím povedlo. Plzeň hrála sice doma, ale již od 42. minuty bez vyloučeného Filipa Kaši. Slovan následnou přesilovku nepromarnil, první gól obstaral Imad Rondić. V závěru ještě skóre pojistil Jakub Pešek, který trefil prázdnou bránu ještě z naší poloviny hřiště.

Bylo to již naše druhé setkání v letošním ročníku ligy a obě z nich jsme vyhráli. V tom prvním, ještě v loňském srpnu, jsme zvítězili dokonce 4:1. Nicméně v poháru jsme se v historii setkali pouze jedinkrát. V sezoně 1996/97 jsme v osmifinále podlehli Plzni 0:2.

Po minulém zápase s Ostravou, který skončil bezbrankovou remízou, se toho v tabulce střelců moc změnit nemohlo. I nadále jí vévodí Michael Rabušic s devíti góly a jednou asistencí. Za ním je Jhon Mosquera (6+4) a Imad Rondić (5+3), králem asistencí je i nadále Jakub Pešek (4+5).

Výkop utkání je naplánován na 15:30 ve středu. Zápas bude přenášet stanice ČT sport na svém webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS DPMLJ
Mediální partneři
Hattrick rtm plus