FC Slovan Liberec | Ve třetím kole MOL Cupu se Slovan vydá na dalekou cestu do Frýdku-Místku
Menu Další Zavřít Zavřít
24.10.2022

Ve třetím kole MOL Cupu se Slovan vydá na dalekou cestu do Frýdku-Místku

Tomáš Honzejk
Liberec - Předseda fotbalové asociace Petr Fousek a legendární útočník Jan Koller vylosovali za soupeře Slovanu v rámci třetího kola českého poháru FK Frýdek-Místek, který hraje třetí nejvyšší soutěž MSFL. Zápas je na programu v úterý 25. 10. již od 14:30. Níže si soupeře z Moravskoslezského kraje blíže představíme.

FK Frýdek-Místek

Klub z města na hranici Moravy a Slezska byl založen v roce 1921 a od sezony 2018/2019 působí v MSFL, tedy třetí nejvyšší soutěži české fotbalové scény. Klubové barvy jsou stejné, jako u našeho Slovanu, tedy modrá a bílá. Největším úspěchem klubu je účast v jedné sezoně 1. ligy, a to v ročníku 1976/1977. Ve 26 ročnících pak Frýdek-Místek nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži. Naposledy v letech 2013 - 2018. Domovem tohoto týmu je stadion Stovky, který má překvapivě vysokou celkovou kapacitu 12 400 diváků. Pouze 2 400 míst je ale určeno k sezení.

Trenér Robert Pištěk má k dispozici velice mladý kádr, jehož věkový průměr činí pouhých 22,2 let. Nejstarším hráčem je jednatřicetiletý obránce Michal Velner. Dále jsou v týmu dva hráči, kterým je 29 let a ostatním spoluhráčům není více než šestadvacet. Frýdek-Místek má za sebou již tři zápasy v domácím poháru. V předkole zvítězil na hřišti divizního týmu SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm 4:1. Poté narazil na další divizní celek, konkrétně FK Kozlovice. Náš příští soupeř byl na pokraji vyřazení, ale v 93. minutě vyrovnal a na konci prodloužení strhl vedení na svou stranu a tím i postup do dalšího kola. V další fázi MOL Cup Frýdek-Místek zaskočil druholigovou Opavu a na svém stadionu zvítězil poměrně překvapivě 2:0. Díky tomu se ve 3. kole utká s naším klubem.

V Moravskoslezské fotbalové lize se modrobílý klub nachází po třinácti odehraných kolech přibližně uprostřed tabulky na 10. příčce se ziskem 16 bodů za čtyři výhry, stejný počet remíz a pět porážek při nepatrně negativním skóre 16:17. Nejlepším střelcem je jeden z nejzkušenějších borců v týmu, devětadvacetiletý útočník Marián Kovařík, který v MSFL zaznamenal pět branek. Střílí mu to také v poháru, kde z devíti týmových gólů vstřelil třetinu (dva Frenštátu p. R. a jeden Opavě). Doufejme, že naše defenziva mu další trefu přidat nedovolí.

FC Slovan Liberec

Náš klub odehrál v MOL Cupu zatím jediné utkání, které ale hlavně díky propagaci soupeře sledovala celá republika. Divizní Rokycany rozjely přes Twitter tak nápaditou kampaň, že na utkání dorazilo i přes nepříznivé počasí přibližně 1200 diváků. Zápas se vyvíjel dle očekávání. Slovan šel brzy do vedení a po dvou brankách Gebre Selassieho, jedné Fukaly, krásně trefě Varfolomejeva a gólu Michaela Rabušice v závěru zvítězil náš tým vysoko 5:1 a postoupil tak do dalšího kola.

V něm se utká s třetiligovým týmem z Frýdku-Místku. Hlavně pro Michala Fukalu to bude speciální zápas, protože mladý obránce se v tomto městě narodil a je odchovancem moravskoslezského klubu, ve kterém působil až do léta roku 2018. Následně přestoupil právě do Slovanu. "Los mě asi jako jediného z týmu potěšil. Je to pro nás asi nejdelší možný výjezd, ale pro mě osobně půjde o specifické utkání. Vrátím se totiž na hřiště týmu, odkud jsem přestoupil do Liberce," potvrdil mladý obránce. "S celou rodinou jsme los sledovali a dělali si srandu, že bychom mohli dostat Frýdek a nakonec se tak stalo. Na zápas se moc těším, určitě se přijde podívat celá rodina a moji blízcí kamarádi. Nečeká nás nic lehkého, ve Frýdku v tomto období bývá horší hřiště, ale věřím, že se na to připravíme a postoupíme do dalšího kola," věří Fukala, že Slovan potvrdí roli favorita.

Stream

Přenos ze zápasu by měl být vysílán živě na internetové platformě https://sporttotal.cz/.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte v postup Slovanu do dalšího kola? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si z mnoha sázkových příležitostí.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Niosport
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl