FC Slovan Liberec | Velice toho lituji, říká Pavel Čvančara ke svému vyloučení ve Zlíně
Menu Další Zavřít Zavřít
17.10.2022

Velice toho lituji, říká Pavel Čvančara ke svému vyloučení ve Zlíně

Redakce
Liberec – Vedení klubu se dnes zabývalo situací, ke které došlo v závěru nedělního utkání na zlínské Letné, kde byl z lavičky vyloučen kondiční trenér Pavel Čvančara, který ve vypjatém momentu po zdržování domácího hráče neudržel nervy na uzdě.

K reakci vedení se vyjádřil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal: „Kondiční trenér Pavel Čvančara byl za své chování při nedělním utkání ve Zlíně v rámci našich interních pravidel tvrdě potrestán. Uznal svou chybu a trest, který zahrnoval i finanční sankci, akceptoval.”

Jak k situaci, která vyústila v jeho červenou kartu, došlo, ozřejmil sám Pavel Čvančara: „V 85. minutě se od domácího hráče Roberta Hrubého odrazil míč za pomezní čáru, před naši lavičku. V momentě, kdy se pro něj sehnul Maksym Talovjerov, ho Robert Hrubý posunul a pak vzal do ruky. Vyběhl jsem z lavičky a snažil se mu ho vzít, přičemž došlo ke vzájemnému kontaktu, kdy mi Robert roztrhl rozlišovací triko a já do něj strčil. Okamžitě jsem si uvědomil své nevhodné chování a čekal jsem za něj žlutou kartu. Velice mě zaskočilo, že jsem dostal přímo červenou kartu a v emocích jsem bohužel zareagoval neadekvátně i směrem k hlavnímu rozhodčímu. Po chvilce jsem toho litoval, ale bohužel už jsem nemohl inkriminovaný moment vzít zpět,“ popsal sled událostí v hektickém závěru náš kondiční trenér.

Po závěrečném hvizdu se už s chladnější hlavou snažil o nápravu. „Po zápase jsem se byl omluvit všem rozhodčím i delegátovi. Vše mi vysvětlili a podali jsme si ruku. Z autobusu jsem pak přímo komunikoval i s Robertem Hrubým, kterého jsem trénoval a mám s ním výborný vztah. Vše jsme si vysvětlili a popřáli hodně štěstí,“ doplnil Čvančara, který uznal svou chybu: „Moje chování bylo neprofesionální a velice celého momentu lituji. Do budoucna se v tom změním a podobné emotivní vystupování se už nebude opakovat. Trest, který bude následovat, musím přijmout a z celé situace se poučit.”

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Procentrum
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec