FC Slovan Liberec | Věřil jsem, že pokud se dostanu do šance, mohlo by to vyjít, okomentoval výstavní gól Koscelník
Menu Další Zavřít Zavřít
31.05.2020

Věřil jsem, že pokud se dostanu do šance, mohlo by to vyjít, okomentoval výstavní gól Koscelník

Tomáš Honzejk
Liberec - Přišel, viděl, zvítězil. Tak nějak by se dal ve zkratce charakterizovat návrat Martina Koscelníka do základní sestavy. Vůbec poprvé v tomto kalendářním roce naskočil do soutěžního utkání. Dlouhá pauza na něm však znát nebyla. Herně nepropadl a v poslední minutě řádné hrací doby navíc rozhodl o vítězství Slovanu nádherným gólem. "Je to jeden z nejhezčích gólů mé kariéry," přiznává hráč přezdívaný Maťo.

Po delší době jsi nastoupil v základní sestavě. S jakými pocity jsi šel na hřiště?

Trenéři a spoluhráči mě povzbuzovali, že na tréninku vypadám dobře a mám to přenést do zápasu. Nemám se z toho stresovat. Po tak dlouhé době jsem si to chtěl užít, což si myslím, že mi vyšlo. Byly tam nějaké chybičky, ale vítězným gólem jsem to snad odčinil.

Závěr první půle byl velmi hektický. Jak jsi vše viděl ze svého pohledu?

Bylo tam hodně zákroků, které rozhodčí mohl odpískat, ale nemusel. Vyústilo to v červenou kartu pro Michala Kadlece. Tak zkušený hráč by dle mého názoru neměl udělat takovou věc, jakou udělal. Oni pak byli ukřivdění, ale neměl udělat to, co udělal.

Celý druhý poločas jste hráli proti deseti. Čím si vysvětluješ, že jste si nevytvořili mnoho šancí?

Slovácko se zatáhlo a my se tam těžko dostávali. Neměli jsme skoro žádné střely na bránu. Navíc nám dobře eliminovali kraje. Nakonec se ale štěstěna přiklonila na naší stranu.

Zápas jsi rozhodl výstavním gólem. Můžeš popsat situaci ze svého pohledu?

Věřil jsem, že pokud se dostanu do dobré šance, mohlo by to vyjít. Člověk ale nikdy neví, jak se bude zápas vyvíjet. Přišel centr z levé strany a míč vypadl přesně mým směrem. Já to trefil half-volejem a byl to jeden z nejhezčích gólů mé kariéry.

Byla už nějaká reakce od trenéra na tvůj gól?

Ano, říkal, že to bylo super střela. (úsměv)

I pohárové utkání na jaře na Slovácku bylo velmi vyrovnané. Je to pro vás těžký soupeř?

Ano, je to těžký soupeř. Oni jsou běhaví. Mají rychlé a technické kraje a vysoké zkušené hráče vzadu. Dlouhé míče a nákopy tak nemají moc šancí na úspěch. Prosazuje se přes ně velmi těžko. Zaplaťpánbůh, že se nám to podařilo. Tři body zůstaly doma a zároveň jsme potvrdili výhru z Budějovic.

Na zápase mohla být přítomna hrstka fanoušků (cca 150 pozn. red.). Jaká byla atmosféra?

I přes malý počet nám fanoušci vytvořili super kulisu. Slyšeli jsme je po celý zápas. Ať už se jednalo o náš kotel nebo fanoušky na Severní tribuně. Jsme jim za to velmi vděční.

Příští utkání bude Podještědské derby v sousedním Jablonci. S čím tam pojedete?

Každý si umí spočítat, že je mezi námi rozdíl jediného bodu. Pokud tam vyhrajeme, posuneme se na třetí místo. Musíme tam odehrát dobré utkání a pokusit se zvítězit.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Star taxi
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl